Kızlarım anlatacağım şeyler kolay değil bu süreçte dualarınızı eksik etmeyerek yanımda olmanızı istiyorum. 7 senelik evliyiz ve 5 yıldır çocuk istiyorduk geçtiğimiz mayıs ayında transferim gerçekleşti ve herşey yolundaydı şimdiye kadar. Ama kızımın kalbinde yaşamasına mani olacak derecede anomaliler, delikler,damar terslikleri ve kalbin solunun gelişmeme durumu var. Geçen hafta çarşamba detaylı ultrason için gittiğimde bulgular saptandı ve daha uzman bir doktora yönlendirildim o da onayladı. Yaklaşık 1 haftadır gitmediğim doktor kalmadı ve en son hacettepeye gittik (transferimde orada gerçekleşmişti) amniyon sıvısında ayrıca başka bir sendromunun daha olduğu ortaya çıktı . Dünyaya geldiği gün ölecek akciğerler pis kanla çalışmaz denildi…yarın öğleden sonrasında veya perşembe sabahtan suni sancı verilerek gebeliğim sonlandırılacak . Burdan bütün anne adaylarına söylemek istediğim kesinlikle detaylı ultrasonunuzu yaptırın , alanında gerçekten iyi bir perinatolog bulun ve aksatmayın kesinlikle .

Dualarınıza ihtiyacımız var🙏🏻😔

Elif__oztrk çok geçmiş olsun canım Allah kolaylık versin bende 16 haftalık bebeğimi öyle doğum yaptım bı sorunu yoktu kalbi durmuştu çok zor psikolojisi insan atlatiyor 🥹 şimdi tekrar hamileyim Allah’ım nasip etsin kucağıma almayi inşallah saglikla gelir

Allah yardimciniz olsun 23+2 deyim daha giremedim yarin detaylim olacak insallah sıkıntımız cıkmaz ve insalalh allah size o cok istediginiz bebisi sağlıcakla verir. Umudunuzu kesmeyin. Adiniza cok üzüldüm. Allah yardimciniz olsun

Rabbim yardımcın olsun sabır versin çok üzüldüm te zamanda saglıklı bir bebege sahip olursunuz inşallah 😔

tubik_ evet çok zor bir durum , ama hanımefendi bir çok anomali olduğunu söylüyor , bunu yapmasa çocuk doğsa ona daha büyük acı ve haksızlık olur… anne için de aynı şekilde ,

Rapunzel-25 Başınız sağolsun 😔Rabbim hiç bir kuluna yaşatmasın evlat acısını. İçimiz paramparça ama ayakta durmak zorundayız. Ne yaşarsak yaşayalım hayat devam ediyor. Boğazımda koca bir yumru var Ama Rabbimin verdiğide imtihan vermediğine ne diyebiliriz ki.. evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 🙏🏻

Elif__oztrk Öncelikle çok geçmiş olsun Allah sabırlar versin.
              Dini hassasiyetiniz nedir bilemiyorum ama bu konuyu ehil bir hocaya sordunuz mu?
              Sonuçta ne olursa olsun içerde bir can var ve onunda hakları var dinen. Biraz karışık bir durum ama bu konuda hassasiyetiniz varsa görüş almanızı tavsiye ederim.

Nursena2023 karnında büyütüp doğduğu zaman ysşamayacığıbı bilmek ne derece doğru sizce dinen diyorsunuz ama bu süreçte ya annenin sağlığı iyice bozulursa psikolojik açıdanda fiziki açıdanda. Bazı tıbbi gerekçeler herşeyin önündedir mantıklı düşünüldüğü zaman bu tarz paylaşımlarla insanın aklını bence karıştırıyorsunuz.

tubik_ şuanda erken doğum riskim var ekoda kalp atımı 180-185 arası da çıkıyor . Normalde düşük tansiyonlu biriyim tansiyonum hamileliğimin başından beri 15 in üzerinde . Bebeğin bana verdiği zararlardan biriymiş bu. Bende istemem okadar yol kat ettikten sonra ondan vazgeçmeyi ama dünyaya geldiğinde kucağımıza aldıktan sonra kaybedersek bizde dayanamayız😓

Guidoo20007 kesinlikle öyle tek böbrekle yaşayabilir tek kolla veya tek bacakla ama kalbi kusurlu kızımın buna yapılabilecek birşey yok ki 😞

Vandb Zaten anne sağlığı önceliktir eğer ki anneye zarar verecek bir durum varsa buna dinde cevaz veriyor.

Ama normal ilerlerken sadece anomaliler olduğu için doğum başlatılacak ise bunu bilemiyorum. Ben doğum yapmayın bekleyin demedim farkındaysanız hassasiyetiniz varsa bir görüş alın dedim.

Nursena2023 Evet sorduk . İlk başta uygun bulmadı ama doktorumla bizzat görüştükten sonra süreci atlatın tekrar konuşalım dedi verilmesi gereken bir miktar para ve tutulması gereken bir oruç varmış pek bilmiyorum şuanda . Ama hocaya sormadan da mantık çerçevesinde düşündüğümüzde bunun hem bebeğime hemde bana eziyetten başka birşey olmadığına karar verdik. Doğduğunda ciğerleri oksijeni alır almaz kaybedeceğimizi söyledi dr. Bu birtek benim başıma gelmemiş demekki de bukadar kesin konuşabiliyorlar ..

Elif__oztrk Anlıyorum hayırlısı olsun inşallah hakkınızda. Detaylı olarak bende konuları bilemiyorum sadece hassasiyetiniz varsa sormanızı önerdim. Sizi üzecek bir durum olduysa hakkınızı helal edin.

İnşaallah Rabbim ilerde sağlıklı evlatlar nasip eder.