- Düzenlendi
Bebeğimin vucudunda kızarıklık
Fik isilik olabilir mi acaba
Minigiim-vebenn52 hiç anlamadım ki ilk çocuk tecrübesizlik var 😔 dedim belki yaşayan varsa dedim acaba kullandığım nemlendirici ile bebe yağında mı sıkıntı nemlendirici mustela bebe yağı Dalin almıştım (başka yoktu acilinden aldım )
Fik evet onlar dokunmuşta olabilir ama isilikte olabilir bebeklerde oluyo genelde doktor en Sağlıklı bilgiyi verecektir inşallah çabuk düzelir 🌸
Minigiim-vebenn52 amin inşallah canım benim ☹️
Fik atopik dermatit olabilir yani hassas kuru cilti. Benim oğlumda öyle ve 2yaşında anca geçti biz neler çektik, tamamen geçiremiyoduk ama hafifletebiliyorduk. Siz yine de doktora da gösterin tabi. Süt alerjisi ve atopik dermatit üzerinde duracaktır doktorda. Onun dışında tavsiyem, bebek yağı kullanmayın, bebek nemlendirici Krem kullanın bunlar la Roche posay, mustela ve Bioderma gibi nemlendiriciler olabilir, deneyerek hangisinin en iyi geldiğini bulup onunla devam edebilirsiniz. Ayrıca dalinde kullanmanızı tavsiye etmem çünkü temiz içerikli bir şampuan değil. Yine temiz içerikli şampuan olarak mustelanın şampuanını önerebilirim. Banyo suyunu soğuğa yakın ılık kullanın ve olabildiğince banyo süresini kısa tutun çünkü suda kuruluğu tetikler, çıkarır çıkarmaz nemlendirici Krem sürün bütün vücuduna ve banyo sırasında vucudunu yumuşak süngerle bile köpüklemeyin, elinizle köpürtüp durulayın. Çamaşırlarını yıkarken çift durulama yapıp ütüleyerek giydirmeye özen gösterin. Kullandıgınız ürünlerin temiz içerikli ve katkısız olmasına özen gösterin bu ürünler deterjan şampuan ıslak mendil vs gibi ürünler. birde yünlü triko gibi örgü şeyler giydirmeyin. Bütün kıyafetleri pamuklu olsun. Bebeklerin ciltleri çok hassas o yüzden böyle reaksiyon gösterebiliyorlar. Bebeklik alerjisi olabilir. Eğer öyleyse büyüdükçe bağışıklıkları güçlenip derileride kalınlaştıkça kendiliginden geçip gidiyor. Bizde kanda alerji değeri çok yüksek çıkmıştı o yüzden biz çok yoğun ve zorlu geçirdik bu süreci ama çok şükür çok çok azaldı bitti sayılır. Amacım sizi korkutmak değil alerji çıkmayadabilir ama bebeklerin hassasiyetinden dolayı bu saydığım önlemler genel olarak bütün bebeklerde uygulanmalı zaten. Geçmiş olsun inşallah sizin ki o kadar çok ve ağır seyretmez hemen geçer umarım🙏🌸
Yazmelegi_ yok canım malesef
Fik tamam teşekkür ederim 🌸