• Sağlık
  • Bebeği 2.200 civarı doğan var mı,nekadar sürede toparlandı

--Kubra-- öncelikle hala çok zayıf diye strese girmeyin bebekler zaten ilk hafta kilo verir ödemi atar sonra almaya başlar çok şükür güzel almış. Şimdi ilk işiniz sütünüzün kalitesini arttırmak olsun bol bol protein ağırlıklı beslenin sütünüz çoksa ön sütü çok vermeyin arkadaki daha yağlıdır ve güzel kilo aldırır bol su için sık sık emzirin. Süt üretimi arz talep Meselesidir ne kadar emzirirseniz o kadar üretim artar hatta sütünüz az ise sık sık sağım yapın mama en son seviye olsun sizin için bu dediklerimi yapmanıza rağmen kilo almazsa o zaman verin ilk çare mamayı kullanmayın lütfen meme reddi yapabilirsiniz

Aysetk yaşıyorsun. Sevindim😀 şaka bi yana Allah korumuş. Zayıf bebek bakımıda zormuş🤦🏼‍♀️

babymomyy zaten meme reddi oldu. Bende çare olarak memeucu başlığı aldım. Onu biberon zannedip emziriyorum. Sorun çıkmıyor yani. Sadece keşke sütüm daha çok olsa

--Kubra-- sütünüzü arttırabilirsiniz emzirme çayları için dediğim gibi protein ağırlıklı beslenin elinizden geldikçe sağım yapın çok işe yarayacak göreceksiniz

1. Haftada doğdu oğlum, 2340 doğdu, 2160 grama geriledi. Şuan 48 günlüğüz maşallah 4.5 kiloydu en son tarttığımızda. Benimde başta sütüm az geldi doktor aç kalmış mama ver dedi. İlk 1 hafta verdim. emzirme sonra sağdığım sütü daha da doymazsa mama kullandım sonra şükür kilo alımında sorun olmayınca hemen bıraktım mamayı.

--Kubra-- merhaba dut kürü ve incir kürü yapın için bestlak damla alın yarım saatte bir emzirin ve mamayı da eds yöntemiyle verin böylece hem sizi emer hem de mamayı çok kolay bi yöntem deneyin 🙏🏻

--Kubra-- daha yeni yaptım doğum 10 gün oldu 2600 doğdu 2300 düştü meme ve mama birlikte veriyorum iki saatte bir mama iki saatte bir meme

--Kubra-- mama ve emzirme birlikte vermiş çalıştığı için iştahsız bi çocuktum hep zayıftım ama şükür bünyem kuvvetlidir Üni zamanı yemekle aram düzeldi suan 57 kiloyum hayatımda evlenene kadar 50 görmemiştim 😂 oğlum var gayet sağlıklı iki sene emzirdim şükür 🙏 yani anneler huzur versin yuva olsun bebeğine başka bir şeye ihtiyacı yok çocuğun sevgiden başka 🧡

Minikdederler ama ağlıyor doymazsa. Yani emzirsem ne fayda asla yetmiyor. Onu geçtim mama bile az geliyor ona. Yine istiyor

Fatoserin yaa. 2 saatte bir mama bana çok gelmişti. Ben onu 4 saatte bir mama yaptım o bile bana sanki çok mama veriyorum gibi geldi. Kaç cc veriyorsunuz 2 saatte bir? Gerçi doktorumda 2 buçuk saatte bir mamayı ver demişti

--Kubra-- mama takviyesi de yap sütünün yanı sıra geceleri mama ver çabuk toplasın sütünü de sağarak ver ne kadar içtiğini görmüş olursun ama hem sağ hem memede tut memeyi reddetmesin

--Kubra-- benim de sütüm azdı ama ne kadar verecegimi söylemişti hemşire cıkmadan. İlk başta 15 cc sonra 30 vermiştim ve vermeden önce sürekli emzirmeye çalışıyordum ki sütüm gelsin .

--Kubra-- bence normal çünkü ilk doğduklarında zaten kilo kaybediyorlar 2100 olarak başladığını düşünürsek ödem falan gittikten sonra günde 25-30 gram alması isteniyor 3. Günden sonra kilo almaya başlasa 2600-2800 gibi bir şey olur normal yani bende anne sütünden devam edin 1 aylık kontrolü oluyor zaten doktorunuzda söyler ilk kilosu düşük olduğunda zayıf gelmesi normal ancak kilo alımı yeterli görünüyor

Mutlulukkk ön süt önce gelen daha sıvı süttür içerisinde yağ oranı azdır son süte göre daha az besleyicidir. Son süt yağlı ve daha besleyicidir kıvam olarak koyudur süt çok olduğu zamanlar ön sütle bebek karnını doyurmasın diye önceden biraz sağım yapılır son sütü daha çok alması sağlanır.

babymomyy ya yok sey demek istedimm benn. Son sut vs ne demek biliyorumda, emzirme sirasini flan sormstumm. Yok iste 15dk emzirin sonra diger gogusten degl ayni gogusten emzirin flan. Onu merk etmstm

Aysetk bende 2500 falan doğmuşum şuanda maşallahım var zayıflamak için gün sayıyorum ama hamileyim bebe doğsun zayiflsrim inşallah 🤣

Mutlulukkk şöyle anlatayım siz bebeğinizi emzirirken bir meme tamamen boşalmadan diğer memeye geçerseniz son sütü içmez bebek her iki memeden de sadece önsüt almış olur emzirdiğiniz memenin iyice boşaldığına emin olduktan sonra diğer memeye geçmelisiniz bir daha ki emzirmede bu sefer diğer memeden başlayıp tamamen boşaltın. Sormak istediğiniz bu mu?