FatmaTemiz isteyerek yapmadım aslında çok bulantısı geçti benim ilk trimesterim 3 Ay nerdeyse hiç bişey yiyip içemedim serum felan takıldı hatta 3 kere 5 kilo verdim bu süreçte.
Mide bulantısı sayesinde korudum yani 26. Haftamdayım halada bulantısı geçiyo benim eskiye bakış yiyorum tabiki ama yemeye başladığımdada 5 kiloyu geri aldım benim doktorumda kilo almamı pek istemiyo hamile kaldığım kiloya geldiğimde dikkat etmeye başladım etkili olur mu bilmiyorum ama 1 ayda 1 kg almışım
Çok fazla ekmek yemiyorum tam buğday siyez ekmeği tarzı ekmekler tüketiyorum beyaz yemiyorum kahvaltıda 1 kaynamış yumurta peynir zeytin veya ceviz içi salata domates 1 dilim ekmek şeklinde kahvaltı mı ediyorum çok erken etmediğim için kahvaltıyı öğlen yemeği yemiyorum genelde mesela kahvaltı genelde 10 11 gibi ediyorum 2 3 gibi de ara öğün tarzı besleniyorum meyve ve kuruyemiş eğer çok acıkırsam veya yürüyüş felann yapmışsam yine tahıllı ekmeklerle tost yapıyorum
Akşam yemeğide ekmek fazla yemicek şekilde her şey yiyorum geceleri acıkınca tekrar bi ara öğün yapıyorum meyve kuruyemiş yada süt meyve yada canım ne isterse bazen tatlı yediğim bile oluyo yani çok sıkmıyorum kendimi ama hamileym diye de herşeyi yemiyorum
Abur cubur tarzı pek bişey yememek gerekito mesela
Paketli gıdalar
Çok fazla pilav makarna
Gazlı içecekler normal diyet mantığı aslında ama hamile de olduğmz için bu tür şeyler ekstra zararlı ama ben canım çekerse yiyorum bazen önemli olan sürekli olmaması
Stres yapma herşeyden önce 🙂