Alyaveannesi Bgusta bu sekerin yuksek olmasindan kaynaklanan bi durum benim bebiste 2 hafta onden gidiyo o yuzden sekerini olctur
Alyaveannesi Bgusta 28 e kadar ilk olcum yapiliyo diye biliyorum sen bi doktoruna sormanda yarar var bendede seker var doktorum bi sorun yok onda eger kilosu cok ilerlerse 38. Haftada dogumunu baslatiriz dedi sen sekerli seyler yememeye bak yinede bebek sekerden dolayi kilo almasin
Bgusta Alyaveannesi suan bebegim 28+5 görünüyo. Sekerli yeme diye doktorumda uyardi ama ister istemez yiyorum tabiki 🙁 erken doğabilir yani
Alyaveannesi Bgusta dikkat et canim az kalmis zaten dogunca bol bol yersin ilerde senin icin ve bebegin icin sıkıntı olmasin
Merry44 Bgusta sekerinize baktirdiniz mi oda anne karninda bebeklere kilo aldiriyor canim hamilelik sekeri olabilir yada erken yunurtlamis da olabilirsiniz ama 3 hafta baya bir fark ediyor adetiniz düzenli geliyormuydu 28 ,29 ,30 gün gibi ?
Bgusta Merry44 evet adetim cok duzenliydi benim. Onceden yumurtlama oldugunu sanmıyorum cunku belli bi zamana kadar haftasiyla uyumluydu. Sekerim olabilir belki bilmiyorum baktirmadigim icin ama bu sefer doktoruma soyliycem ve baktiricam. Ben sadece cocugumda saglik sorunu olur mu erken mi dogar onu merak ediyorum.🙁
Merry44 Bgusta erken dogum olmaz bence sonucta büyüklüge göre degil bebegin gelisimi önemli 5kilo dogan bebekler de var 7 kilo olan bebek bile var sezeryan ile aliniyorlar . Bende de hersey normaldi seker yüklemesinde seker cikti ama bebek henüz normal kiloda o yüzden bir diyet programi yapmak zorundayim bebek fazla kilo almasin diye tavsiye ederim baktirin belki ondan kaynaklaniyor olabilir de.
UcanHamile Bgusta kuzenimin bebeği çok iri gidiyordu suyu da fazlaydı şeker yüklemesi ile gebelik şekeri olduğu ortaya çıktı. Insulin kullanmak zorunda kaldı. Doktorunuzu dinleyin ve şeker yüklemesi yaptırın lütfen
Dnzcngz Bgusta Canım şeker yüklemesi çok önemli yaptırma diyenleri dinleme sakın. Şeker yükşemesiyle gizli şekerin var mı yok mu o çıkıyor. Notmal şeker ölçümlerinde çıkmayan birşey. Bu da bebeğe çok kilo aldırıyor. Eğer sende varsa beslenmeni ona göre ayarlaman lazım.
Cansu10 Bgusta benim bebeğimde biraz önden gidiyor şeker yüklemesi yaptırdım çıkmadı birşey ve şuan 39.haftamdaydım erken Doğum da olmadı ve şeker yüklemesini yaptırın mutlaka önden giden bebeklerde direk şekerden şüpeleniyorlar
deletedmom6295 Bgusta hbA1c baktırın şeker için o doktorunuza fikir verecektir. ayrıca homa-ır indeksinize de baktırabilirsiniz şeker olasılığını elemek için
YavuzunSelini Bgusta Benimde bebeğim nerdeyse 1 ay önce gidiyodu 36 haftalıkken 3500gram dogdu doktor ultrasyonda bebek çok iri haftasna gore şekerden çok etkilenmis demişti . Ama çok şükür Rabbime hiçbir sağlık sorunu cikmadi doktorumuz kuveze girebilir demişti ama ona da girmedi sükrolsun 🤗