Bgusta Arkadaşlar adet tarihim 13 haziran 25 haftalik olmamiz gerekirken bebegim 28 haftalik görünüyor 3 hafta onden gidiyor ve bu durum beni biraz korkutuyo. Boyle durum yasamis olan var mi bebekte saglik sorunları oluyor mu yardimci olursaniz sevinirim.
Zeliha66 Bgusta üstüne görme oluyo diyolar öyle bisey olmus olabilir canim 3 haftada baya fazlaymis. Yani hamile kalip üstüne adet mi oldun aceba
Merry44 Bgusta sekerinize baktirdiniz mi oda anne karninda bebeklere kilo aldiriyor canim hamilelik sekeri olabilir yada erken yunurtlamis da olabilirsiniz ama 3 hafta baya bir fark ediyor adetiniz düzenli geliyormuydu 28 ,29 ,30 gün gibi ?
Cansu10 Bgusta benim bebeğimde biraz önden gidiyor şeker yüklemesi yaptırdım çıkmadı birşey ve şuan 39.haftamdaydım erken Doğum da olmadı ve şeker yüklemesini yaptırın mutlaka önden giden bebeklerde direk şekerden şüpeleniyorlar
YavuzunSelini Bgusta Benimde bebeğim nerdeyse 1 ay önce gidiyodu 36 haftalıkken 3500gram dogdu doktor ultrasyonda bebek çok iri haftasna gore şekerden çok etkilenmis demişti . Ama çok şükür Rabbime hiçbir sağlık sorunu cikmadi doktorumuz kuveze girebilir demişti ama ona da girmedi sükrolsun 🤗
Bgusta Zeliha66 ya 12inci haftasina kadar bebegim normal gidiyodu haftasiyla uyumluydu ama doktorlar surekli iri iri diyodu 4 5 kilo dogar diyip duruyolar zaten o sorun degil de. Dun gittim doktora doktor bi saskinlikla bu bebek cok buyuk diye tepki verdi sekerine bakildimi edildimi dedi bende hayir dedim ama iri diyor doktorlar dedim asil kendi doktorum seker testi istemisti yaptirmadim. Sonra erken dogum olabilir tarzinda biseyler dedi. Ben de kafama takiyorum dunden beri dun gittigim doktorun tepkisinden sebep. Hemen idrar kan testi yaptılar kanda bisey cikmadi cok sukur idrarda enfeksiyon cikti sadcee. Ama ben ister istemez dusunceye kapıldım buyuk olmasi bi saglik sorununa sebep olur mu diye. 🙁 nstye bagladi beni o da temiz cikti ki neden bagladigini da anlamadim. Sonra pazartesi gel renkli bakalim bebegine dedi bu gittigim doktorda acildeki doktor kendi doktoruma daha randevum var.
Zeliha66 Bgusta seker yüklemesininde son haftasindasin galiba bi yaptır istersen sor doktoruna olmadı aclik tokluk sekerine baktir. Insallah bi sey yoktur bebek iridir
UcanHamile Bgusta şekeriniz olabilir, birden bebegin bu kadar büyümesi çok normal değil. Iri bebeklerde genelde şekerden supheleniyorlar
Alyaveannesi Bgusta bu sekerin yuksek olmasindan kaynaklanan bi durum benim bebiste 2 hafta onden gidiyo o yuzden sekerini olctur
Bgusta Haceryalcn kotu bisey soylemedi ama 14unde doktoruma randevum var insaAllah bana guzel seyler soyler dua edin lütfen. 🤲😣
Bgusta UcanHamile kanda birsey cikmadi sekerim yok heralde yani olsa soylemezmi doktor. Doktorum sende kisa minyon bi kadin degilsin dedi bende cok iri bi kadınım boyum vucudum olsun sana da cekmis olabilir dedi ama iste karnimda gozumle goremeyince akla neler neler geliyor. Dua edin saglikla dogsun saglikla yasasin çınarım
Bgusta UcanHamile dun doktor 36 inci haftanda cocuk 39 haftalik olursa erken dogar dedi ama kendi doktorum zamani belli olmaz adet tarihine gore gelen zamanda da doğabilir diyor. Sadece 4 5 kilo dogar normal doguramazsin dedi.
Sydney Zeliha66 merhaba öncelikle doktorun ne söylüyorsa onu dinle bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor maalesef aklına kötü şeyleri getirip moralini düşürme ultrason cihazlarının ayarları bile farklı olabiliyor siz içininizi ferah tutun
Bgusta Sydney tesekkur ederim yazdiginiz icin. Doktor sadece iri diyor ama ben iste pimpirikli davraniyorum ister istemez. Burda da herkes herkse birsey sorunca bende sorayım belki aynisini yaşamış biri vardir diye.
Dnzcngz Bgusta Canım şeker yüklemesi çok önemli yaptırma diyenleri dinleme sakın. Şeker yükşemesiyle gizli şekerin var mı yok mu o çıkıyor. Notmal şeker ölçümlerinde çıkmayan birşey. Bu da bebeğe çok kilo aldırıyor. Eğer sende varsa beslenmeni ona göre ayarlaman lazım.
Zeliha66 Bgusta 39 da degilde 36 da dogarsada güzel bi hafta canim daha erken olmadildan sonra bende oglumu 35 haftalik dogurdum. Simdi kızımdada erken dogum riskim var o haftalarda dogsa cok güzel olur
UcanHamile Bgusta kuzenimin bebeği çok iri gidiyordu suyu da fazlaydı şeker yüklemesi ile gebelik şekeri olduğu ortaya çıktı. Insulin kullanmak zorunda kaldı. Doktorunuzu dinleyin ve şeker yüklemesi yaptırın lütfen
deletedmom6295 Bgusta hbA1c baktırın şeker için o doktorunuza fikir verecektir. ayrıca homa-ır indeksinize de baktırabilirsiniz şeker olasılığını elemek için