pembebiranneadayi 39+0 kontrole gittim, bebeğin suyu sızmaya baslamıs 1-2 cm acılma var yok arası. Doktorum bu sekilde eve gönderemem yatıs yapalım dedi. Sabah 11 de hastaneye yattım. Önce rahim yumusatıcı fitil verildi 2 cm acıldı. Sancı vs asla yok bu arada. Sonra suni takıldı en düsük dozdan yavas yavas verilmeye baslandı. Bu sırada bol yürüyüs. Acılmam cok yavas ilerledi saat bası hemsire sancı dozunu arttırıyordu. Sürekli sıcak dusa girdim cok iyi geldi. Acılma 4 cm kadar olunca epidurali taktılar. Bir anestezi uzmanı gelip belden yapıyor. Kambur bir sekilde duruyorsun ve omurgadan yapıyor yaparken acı olmuyor sonra zaten ilacı veriyor uyuşsun diye. Yaklasık 2-3 dk içerisinde uyusmayı hissetmek gerekmiş, bende uyuşma olmadı o an 2 defa ilaç vermek zorunda kaldılar. Suni sancı da gittikçe artıyordu sona yaklastıkca benim acılarım da arttı çünkü epidural sadece sağ bacağımı uyuşturdu solu hissediyordum ve kalçam da uyuşmadı. Vücut ilacı kabul etmemiş yani🤦🏼♀️ Sürekli hemsirelerden yeniden ilaç vurmalarını istedim toplam 4 defa ilac vuruldu epiduralden ama ben doğuma sol bacağımı ve her şeyi hissederek gittim maalesef. Açılma 6cm olmaya basladıgında artık sancılar dayanılmaz bir hal almaya basladı. 2 dakikada 1 geliyordu sancı. Yataktaki yastıkları ısırdım, eşime çok kötü davrandım bu sürede ağrıdan😂 En ağrılı ve açılmanın en hızlı olduğu kısım bu kısım olduğu için hem hızlı geçti hem çok ağrılı geçti ikisi bir arada oldu yani. Aslında bu kadar ağrı acı sancı hissetmek normal değilmiş ama benim vücut uyuşmadığı için çok fazla hissetmek zorunda kaldım. Hemşire gelip en son kontrol yaptı 8 cm acılma olmus, ıkınma ve cömelme hareketleri yaptık ve o kadar hızlı bi sekilde acılma 10 cm oldu ki hemsire bebeği hissediyorum dedi ve hemen doğumhaneye indik acil bir sekilde. Bu sırada ıkınma isteği geliyor sancıdan dolayı ama sakın ıkınma bebek cıkıcak diyorlar asansörde cok garip bir duyguydu😂 Doğumhaneye indik doktorum da gelmis sandalyeye oturduktan sonra 3. ıkınmada saat 21.42 de bebegim dünyaya geldi. İşte o an tüm suni sancılara epidurallere kasılmalara her şeye bedeldi. Mis kokusunu aldıktan sonra tüm acılarımı unuttum. Umarım tüm gebeler bir nefeste kurtulur🫶🏼🌸