Kizlar anneme buguj eski bir ebe geldi adetmn son gunu bitti gibi bisey alttan bakti rahmin ters degl iyi durumda dedi yedi ayde deniyorz dedm ilthap olablr dedi doktorlar agumentin veryo ama o soguk algnlgi icin dedi genta igne vurmami soyledi bi hafta buscopan ve supradyn vitaminini onerdi bakalim ayagn herzam sicak olsn dedi karnina sicak havlu koy dusta ilik masaj yao dedi bakalm varmi bu tavsyeleri daha once duyan?

Bunları duymadım ama Bende şöyle birşey biliyorum. Annemin anneannesi Ermeni doktorların yanında çalışmış. Bir çok kadını böyle tedavi etmiş. Zerdeçalı adet olduğunuzda sabah aç karnına bir fincan süte çay kaşığının ucunda zerdeçal olacak şekilde sütlü kahve gibi pişirip içiyorsun. Adet bitene kadar her sabah aç karnına ve özellikle ağzını kapattirip soğuk hava almasın diye tembihlermiş. Adet bitince bırakıyorz. Adet olunca tekrar aynı şekilde içiliyor.

Supradyn vitamin onu anlarım da buscopan bağırsaklarla alakalı bi ilaç değil mi ben onu genelde ishal olduğumda kullanıyorum içeriğini bilemem tabi ki de 🤷‍♀️ İğne içinde bence kadın doğum doktorunun takibinde onun yazmasıyla daha iyi olur diye düşünüyorum sonuçta test tahlil olmadan iğne ve ilaç verilmesine ben çok karşıyım sadece muayene ile olacak iş değil çünkü ters tepki görebilir vücudunuz

elvangnc enfeksiyon varsa bir doktora görünüp ilaç kullanın buscopan ağrı kesicidir hiç bir mantığı yok yani kullanmanın boşuna ilaç kullanmış olacaksınız ayrıca öyle alttan neyle baktı ultrason cihazıyla mı geziyormuş madem rahmin ters olup olmadığını öyle bakarak anlıyor enfeksiyon var yok onu da anlayabilirdi çok tecrübeli madem

elvangnc eski bir ebe dediğiniz diplomalı ebedir inşallah yoksa dediği yöntemlerden ilaçların gebelikle uzaktan yakından bir alakası yok olsa kadın doğum uzmanları uygulardı heralde yarardan çok zarar sağlamasın dikkat edin

elvangnc ben duymadım benim rahmin ters rahmin ters olmasının gebeliğe olumsuz bir etkisi yok
    Ama ananem ayağını sicak tut çocuğun olmaz falan derlerdi ayni mantık herhalde

Edanil Ayağını sıcak tut demelerinin nedeni şu üroloji doktorum bana dedi ki ayaklarından ufak bir soğuk alırsan idrar yolu enfeksiyonu tekrarlanır. İdrar yolu enfeksiyonu da gebeliğe engel oluyor.

Şu anda aktif sağlık ocağında vs bile görev yapan ebelerin bile hiçbiri güvenilir gelmiyor bana. Uzman bi kadın doğum doktoruna giderseniz o gerekli testleri yapar zaten.