Eymenikoo canım benimde sütüm geldi ama çok olmadığı için bebek aç kaldı aç kalınca sinirlendi memeyi tutmak istemedi ...hastanedeki gerizekalı hemşireler bana ısrarla emzir emecek dediler çocuğu ağlata ağlata meme tutturmaya çalıştım 1 gün boyunca ağlamaktan sesi kısıldı yavrumun aldığı 3 damla sütle durdu... mecbur mama verdik....annem bize geldi ilk günler çok çok zordu... ben daha önceden laparoskopi ameliyatı olmuştum aynı o zaman yaşadığım gibi korkunç bir gaz ağrısı yaşadım 2 gün nefes alırken ağrıdığı ve kürek kemikleri altında hissedildiği için her nefeste avaz avaz bağırıyordum... hastanede sondamı kız kardeşim boşalttı altımı temizledi pedimi vs... bebeği kucağıma verdiklerinde zar zor tutabildim... mamayla devam ederken pes etmedim tabiki sütüm azda olsa makineyle sağdım çünkü 2 gün sonra göğüslerim şişmiş ve acımaya başlamıştı bebek emmediği için birikmiş... kesilir diye korktuk anneminde eli ayağına dolandı korkudan sinirlerimiz gerildi hepimizin sağdığım sütü biberonla verdim... dün topuk kanına gittik ve bebeğimde hafif düzeyde sarılık var 😢 ve bu benim ille meme alacak inadımdan oldu... çok çok suçlu hissettim günlercr ağladım .... o daha çok küçük kıyamıyorum diye...o uyuyunca uyumak yerine deliler gibi araştırdım meme reddi için ne yapabilirim diye... emme refleksi gayet yerinde çünkü bebeğimin 39+0 doğduk... 3 gün oldu biberonla mama verirken memeyi teklif ettim korkarak ama bebeğimin o ilk açlığı gittiği için sabırla memeyi aldı emmeye başladı inan sevincimden ağlamaya başladım annem odanın ortasında şöööyle bi döndü😁😂 yarın kontrolümüz var dua et eğer doktor gerek görürse ölçüme gidecem yavrum... göğüslerimin kopacağını hissetsem ağzından çekmiyorum bir damlası kârdır diyerek.... sezeryana gelince... acıdan değilde korkudan bende senin gibi oldum banada genel teklif ettiler ama ben kabul etmedim ... ameliyathaen çok soğuktu ve ben odaya çıktığımda istemsiz olarak yaklaşık 40 dk zangır zangır titredim çenemi tutamıyordum titrediğim için dikiş yerimde sarsılıyordu... sonradan dikişlerde sanki ütü ile yakmışsın gibi bir acı peyda oldu biber sürülmüş gibiydi... ayakta duramıyordum yürü yürü deniliyor ama.... bugün 8.günümüz.... annem bizde kaldığı için perişan oldu 2 gecedir uykusuzluk bitirdi kadını kıyamadım eve gönderdim küçük kardeşim var 20 yaşında annem genç değil zaten... kayınvalidem burada değil yurt dışında ve öyle ben yatayım o bana baksın tarzı bir kadın değil zaten eli ağır... 2 gecedir kızımla yanlızız... yapamam sandım ilk ama yavaştan herşey yoluna giriyor... o bize bizde ona alışıyoruz... göbeğinin düşmesini bekliyorum heyecanla... banyosunu yaptırsak göbeği kısmından artık endişe duymayacak olsak daha iyi.hissedeceğim... sende sabırlı ol... aramızda 4 gün var... iyi olacakdsın bu dediklerimi hatırlayacaksın... kendi sütün azda olsa emzirmekten vazgeçme... gelecek inşallah çoğalacak de... bebek emdikçe gelecek olacak bende aynıyım bak ama inanıyorum birgün mamayı bırakacağız ve sütüm ona yetecek inşallah.... prolac diye bir damla varmıi ama eşim oldan bulamadı bestlak varmış muadili onu aldın ondan içiyorum bol bol su ve komposto... ben 20 kilo almıştım hamileyken 😁 1 haftada 10 kilosu gitti bile.... bebeğim iyi olsun tek derdim o.
.. ama 2.çocuk konusunfa ciddi endişeler taşımaya başladım.... bilmem nasıl yaparım yaaprmıyım nasıl olur olurmu olmazmı??? Doğum için bunda böyle olduysam aniden gelen bir sancıda o alttaki keside neler olurfu ne yaaprdım diye düşünüyorum kolau doğum yokmış...sonrası daha zormuş... ama bebeklerimiz için değer...şu an karışık duygulat içinde olman çok normala ama bak yardımcın varmış hemde tecrübeli.... şimdilik iyileşmene bak... dikişlerin estetik dikişmi?? Birde bende sana birşey sorayım...ilk gün dikiş üzerine bant koymuşlardı 2.gün çektiler ve batikon sürdüler hiçbirşey yapmayacaksın açık kalacak dediler bana perşembe sezeryan oldum doktorum cts. Yıkanabilirsin dedi ben ancak pazar yapabildim ama yatamıyorum oturarak uyuyorum ağrı dersen yok ama garip bir his var içerde doktorum sen emzirdikçe rahim toparlanmak için kasılacak ve sen adet sancısı gibi sancılar yaşayacaksın dedi... gerçekten oluyor bu... ama ayakta fazla kalamıyorum ...sen nasılsın doktorun sana neşer dedi??