NidaEray Herkese merhaba şu şeker işine bir açıklık getireyim dilinin döndüğünce 😊
Ben diyabetik bir anneyim ilk hamileliğimde önce şeker 3 gün sonra da bebeğimi öğrendim. KD doktoru bana kesinlikle aldırmamı söyledi. Tabi ki ben öyle bir şey yapmadım. Şükür sağlıkla kavuştuk sıkı bir oerhiz ve insülinle. Benim gestasyonel diyabet değil hatta daha zoru. Çünkü sizinkiler ilerleyen haftalarda çıktığı için organ gelişimi Allahın izniyle tamamlanmış oluyor bunu içiniz rahat etsin diye karşılaştırma yaparak anlattım 🥰
İkincisi, açlık en fazla 105 tokluk ise 140 olmalı (1. Saat tokluk)
Yemeklerden önce çörek otu tüketebilirsiniz 1 çk ve su ile 🤍 Ve mutlaka her yemekten sonra hareket etmeye özen gösterin. Yarım saat yürüyüş ya da o olmadı mı ev işi gibi. Mesela benim ne zaman şekerim tavan yapsa açarım elektrikli süpürgeyi ev süpürürüm hop normale dönmüş 😊
Üçüncüsü, şeker olmayan bir insan da hamilelikte çeşitli problemler yaşayabilir. Bilirim insan böyle bir psikolojide en kötüsüne odaklanıp korkuyor ama içinizi ferah tutun. Gebelik şekerinde genellikle riski iri bebek olarak görürler.
Dördüncüsü, şeker hastası olan sezeryan olamaz ya da normal yapamaz diye durum yok. Her ikisi de mümkün (doktorların bana söylediği) Burada kararı bebek verir, sen normal dersin ama açılma olmaz sezaryene alınırsın ya da tam tersi dediler ki öyle de oldu ☺️ Her iki operasyon öncesi şekeriniz türlü ilaçlarla kontrol altına alınır. Bir serumu bakar 🌸 İsteğe göre sezaryen elbette olabilirsiniz ben şimdi ikinci evladımı bekliyorum nasipse. 38 e kadar bekleriz doğumun kendiliğinden başlarsa ona yapacak bir şey yok tabi dedi. İlk evladım 37 hf kendiliğinden başladı.
Ve son olarak bu hamileliğimde annemi ve babamı peş peşe kaybettim ne bakanım vardı ne stressiz bir ortamım. Benim de şekerleri dengesiz gitti. Üstelik son aylarda artan hormonlarla insülin ihtiyacınız da değişiyor ve o yüzden yüksek çıkıyor. Ben de her yüksek çıktığında ağlar panik yapar girişirdim temizliğe. Şimdi dozlarım da arttı. Bu zamana kadar söylenen ani iniş çıkışlardan korkma genel anlamda ortalamanı güzel tutmaya çalış. (Yani sağlık ocağında bakılan hbA1c değeri)
Şimdilerde yaşadığım tek sorun bilmiyorum şeker yüksekliğinden mi ki öyle olabilir amniyon sıvısında biraz artış gördü ve erken doğum olabilir dedi. Sağlıkla kolaylıkla kavuşalım inşallah her birimiz. Sonuçta hamilelik kapalı bir kutu. Adam sapasağlam dersin hop başka bir şey çıkar garantisi yok. İnşallah güzel şeyler yaşayalım değerli kardeşim. Detaylı bir şekilde naçizane yaşadığım tecrübe ve bilgileri aktarmaya çalıştım. Umarım herkese faydam olabilmiştir sevgiler hayırlı kandiller 🌸🙏