2lokummannesiii Gulsahkizilkan vardı tabi diyetle kontrol altında tutmuştum şimdi yine şekerle cebelleşiyorum az yiyorum dikkat ediyorum ve en önemlisi asla ölçmüyorum açlık ve tokluk ara ara bakıyorum. İlk gebeliğimde parmaklarım delik deşik olmuştu 😂
Melike_4949 Gulsahkizilkan insülin kullanınca düzeldi tabi canım 260 lardan düştük tokluk da 140 ın altına ikinci saate düşüyor bazen ilk saatte 130 falan çıkıyor benim kafamı karıştıran sabah açlığı yüksek çıkıyor akşam ara öğünde galeta yemicem artık bakalım
Babydurubaby Melike_4949 akşam ara öğünde meyve de galetada pek önermiyorlar süt ve birkaç badem ceviz öneriyorlar genelde
Melike_4949 Deletedmom_112 valla eski bir markaydı galiba canım birde diyabet hemşiresinde test ederim ismini tam okuyamadım ama optima bizde kullandık doğru ölçüyordu dedi
Melike_4949 Babydurubaby büyük ihtimalle o yüzden yükseliyor diyabet hemşiresi bu bana galeta yazmış ama artık yemicem öyle yapicam badem süt inşallah yarın 95 falan görürüm
Melike_4949 Arkadaşlar yemek tabaginiza yemeği kasık kasık sayarak mi koyuyorsunuz yoksa göz kararı mi ? gün içinde yürüyüş yapıyor musunuz ? akşam ara öğününüzü kaçta yapıyorsunuz ve neler yiyorsunuz ?
2lokummannesiii Melike_4949 ben göz kararı dört kaşık kadar koymuş oluyorum 😂 sabah kahvaltınıza göre saatleri ayarlamanız lazım. Mesela ben oğlum okula gittikten sonra uyuyorum biraz 10.30-11.00 civarı kahvaltı 13.00 ara öğün meyve ve süt 15.00 öğle yemeği 17.00 ara öğün kefir birkaç badem fındık 19.00 akşam yemeği 21.30-22.00 civarı meyve ve süt
Melike_4949 minik_kurabiyeee evet ilk haftalarda açlık sınırdaydi ama ben mide bulantısı kusma halsizlik yüzünden dikkat etmedim pek kahvaltı falan yemek yiyemiyordum yediğimi kusuyordum sonra şeker yüklemesine bir iki hafta kala aşırı yükseldi direk diyete başladım sonra insülin işte 😢
Melike_4949 2lokummannesiii benimde ilk öğün 9 da başlıyor 11.30 ara öğün 14 de öğlen yemeği 16.30 da ara öğün 19 da akşam yemeği 22.30 da ara öğün şeklinde bende kasık hesabı bazen göz kararı koyuyorum
Deletedmom_112 2lokummannesiii ben de hemen hemen bu saatlerde yiyorum 2 saat ara ile öğlen ve akşam açlığınız kaç çıkıyor ?
Melike_4949 2lokummannesiii öyle yapicam inşallah insülinü yaparken elim kaydı Kanadi dozu boşa gitmez dimi elim titredi ya 🙄
2lokummannesiii Deletedmom_112 öğlen açlığımı cumartesi ilk kez ölçtüm 78 çıkmıştı. Baya bir düşmüştü hatta ama süt içiyorum ya ara öğünde o işe yarıyor. Akşamı ölçmedim hiç canım. Zaten ben genelde ölçmüyorum şekerimi kaçak yapmıyorum diye her öğünde kusana kadar yoğurt yiyorum bir de😂
Gulsahkizilkan İşten çıkmadan 3 4 kaşık pırasa yedim yoğurt yedim yarım ekmek yedim 93 çıktı şekerim. Kızlarla çıktık arkadaş ayıptır söylemesi profiterol söyledi 1 top yedim çay kahve içtim 121 çıktıı 🌸🌸 Daha da bişey yemem zaten belki meyve çok az
Deletedmom_112 2lokummannesiii bende yoğurt yiyorum ama yeteri kadar değil demekki her öğünde süt mü içiyorsunuz ben bi öğün kefir bi öğün yoğurt bi öğün süt içiyordum açlıklarım hep 90 üstü :(