Bana da herkes alma gelir dedi ama kuzenimden biliyorum gelenlerde annesi almıştır diyerek büyük alıyorlar benimde ilk hamileliğim ekimin sonuna denk geliyor. 0-3 ay komple çıtçıtlı olan zıbınlardan aldım 2 tane hastane çıkışı aldım birini isimli istediğim için o da kalın kalın battaniyelerdense daha çok penye ve müslin örtüler aldım banyo yaptırırken de örtüye sarın dedikleri için 5’li takımlar aldım aylarına çok bakarak almadım 0-3 ay olanları genelde 20 gün falan giyiyorlarmış bende çevremden görerek aldım o yüzden genelde 3-6 6-9 ay takımlar aldım. Aldığım takımlar ya kendinden eldivenli ya da ekstra yanında eldiveni şapkası olduğu için ayrı ayrı bir daha almadım şapka eldiven almadım. Çorap ve ağız silme mendillerini ayrı aldım. 1 tane nevresim takımı, küvet setini aldım onun dışında şampuan,deterjan, ıslak mendil, reflü yatağı,emzik, yani inşallah emer tabii ki ama ne olur ne olmaz diye biberon aldım ilk zamanlarda yine de biberon vermeyi düşünmüyorum emmese bile ya kaşık biberon kullanmayı düşünüyorum meme reddi olmasın diye, alt açma hem yıkanıp silinebilir hem de bu klasik olanlardan, ilk günlerde altını temizlemek için pamuk, burun aspiratörü, ayaklı uyku tulumu ve yarım kundak(kayınvalidem sıkı sıkı kundak yapmaya kalkmasın diye 😂) kendim için 1 elbiseli gecelik 3 pijama takımı, terlik, göğüs pedi, depend, göğüs kremi, emzirme sütyeni ve atleti aklıma gelenler bunlar şimdilik Allah hepimizin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ☺️