defneninannesi44 hayır tabiki nereden çıkardınız bunu? Uzun uzun anlatmak istemedim ama çok merak ettiyseniz anlatayım
Her muayeneye gittiğimde bana sezaryen ile ilgili şeyler söylüyordu normal istediğimi söyledigim halde,34.hafta da sancım olduğu için alttan muayene etti ve ilk olduğu için anlık acı ile bağırdım ki bu gayet normal bana muayene bitince sen normal doguramazsin o potansiyel yok deyip moralimi alt üst etti buna piskolojik şiddet deniyor ve ben bunu defalarca yaşadım her seferinde cesaretim kırıldı neyse 37.hafta da kontrole gittiğimde hiç bir açıklık, sancı,ağrı vs olmadığı halde haftaya cuma gel yatışını yapalım sezaryen dedi neden hocam durduk yere sancım vs yok dedim işte çatın biraz dar normal olmaz falan diye bir şeyler söyledi halbuki ilk alttan muayene de asla çatın dar diye bir şey demedi işte eğer sezaryen olmazsan hani planli olmazsa aniden gece falan sancın gelirse ki zaten doğum dediğin böyledir her an olabilir ben gelemem evim uzak kahtaya devlet hastanesine gidersin diye korkuttu resmen ama ben gitmedim çünkü tahmin edersiniz ki 38.hafta da durduk yere gidip sezaryen olmak kulağa pekte mantıklı gelmiyor mesaj attım benim sancım ağrım vs yok bu hafta gelmek istemiyorum diye mecburen tamam dedi 40 olunca eğer hala sancı gelmezse o zaman gidip suni vereceklerdi tamam dedim kırk haftaya bir gün kala gece benim sancım geldi sabah hastaneye gittik nst çekildi 100lerde falan çıktı yatisim yapıldı neyse suni taktılar iki saat sonra gelip baktı Meral hanım açıklığa ve 2 cm deyip gitti bir saat sonra tekrar geldi baktı ve 4 cm açıklık epidural mi istersin sezaryen mi dedi (afedersiniz parmakları icimdeyken bu soruyu sordu) yine nerden çıktı sezayen diye düşünüyorum tabii ben düşünün orda normal doğum yapan bir kadın var ama hala ısrarla ikisinden birini seçmek zorunda olduğumu söylüyor işte neden sezaryen diyorum bir cevap vermiyor mantıklı bu arada parmakları hala içimde ve bana hala epidural mi sezaryen mi diyor en son bağırdım çekin elinizi soylicem tamam dedim ve öyle çekti elini, epidural olursam nasıl ilerler süreç diyorum işte iğne yapılır ağrın azalır ama belli olmaz belki yine olmazsa sezaryen olursun diyor yani kafasina koymuş bunu anlayabiliyorsunuz umarım,tamam dedim epidural olsun tamam epidural yapacak doktor yok bı yarım saate gelecek dedi gitti yarım saat bekledim geldi yine açıklığa baktı ve 3 cm daha tam 4 olmamış şimdi epidural olmaz bekliceksin dedi ve ben ölmek üzereydim suninin şiddeti sürekli artıyordu söylediği şeyler vs kendimi berbat hissediyordum artı olarak ben orda sancı çekerken eşim bı ara dışari çıktığında yine eşime demiş doguramaz normal diye (şimdi belki dersiniz sizde bir şey görmüştür ondan ısrarla demiştir ama alakası yok benden sonra iki kişi daha gitti tanıdıgim onları da Allem etti kallem etti sezaryene aldı ve benim doğum yaptığım gün sekiz oda vardı katta ve bir kişi hariç oda epiduralle normal yapmıştı benim ameliyatima girdiğinde ay beni öldürdü ay beni bitrirdi deyip söylenip durdu o kadın tek normal yapmıştı o hariç hepsi sezayendi hepsinin mi sıkıntısı vardı yani) ben dayanamadım daha fazla ve beklenen son sezaryene alsınlar beni dayanamıyorum dedim işte başkasının doğumundaydi geldi aldilar beni ameliyathane de de ilgi 0 di birde ek olarak ben orda kendi derdimdeyken çok çok kötüyken bana herkesin hakkına girdin bu saatte ameliyata girip iftara gidemedi kimse dedi….iftara on beş dakika falan vardı ameliyata girdiğimde ramazandı daha yazmaya üşendiğim söylediği şeylerde var ama bu kadarın kâfi olduğunu düşünüyorum yani sadece sezaryen lafını kullandığı için değil ha sezayeni öcü olarak gördüğüm içinde değil ama mantıken bir sıkıntı yok ise normal doğum taraftarıydım ama nasip olmadı diyelim….