Merhaba kardeşlerim öncelikle özür dilerim hakkınızı helal edin uzun olabilir.
Ben ilk gebeliğimde bebeğimi 30 haftalık kaybettim dekolman plesenta sebebi ile. Eşinden ayrıldı karnımda kalbi durdu.
Şu an tekrar hamileyim elhamdulillah 20 haftalık olduk ama ben asla korkumu yenemiyorum. İşte demir ilacına 12 haftada başlamam gerekirken bugün yeni başlanacak doktor yazdığını zannediyormuş yada ilaçların birinde demir var olduğu için bende verdiği ilaçlarda var içeriğinde demir diye biliyorum ama baktım çoğu kişi geç almış yani. 20 hafta neyse şimdi akla gelene bak. Burda uygulamada yazıyor ki demir ilacı plesentaya ve bebeğe hayatı önlem taşır. Aha şimdi korkum yetmiyor gibi bide bunu okudum. Gine mi olacak o plesenta dekolman. Gine mi yaşayacağım. Zaten pıhtılaşmam var kan sulandırıcı kullanıyorum. Ee demir içmedim plesentaya cok önlemi varmış bişey olur mu içmedik diye gine ayrılır mı plesenta aşırı deli sorular. Bu sadece bugün. Bundan önceki günlerde de ben her gun aynısını yaşamaktan. Bebeğimi görmeden tekrar toprağa vermekten korkuyorum ve hala o hislerimi aşamıyorum o korku gitmiyor. Ne kadar kötü düşünmek istemesem de. Doktor her gebelik farklı tekrarlayacak diye bişey yok dese de. Ben korkularımı yenemiyorum.. her gün uyandığımda bir korku. Hareket hissetmeyince bir korku. O haftalara yaklaşıyoruz gine aynı olur mu. Namazımı 5 vakit kılıyorum içim 1 saat rahat ardından gine vesveseler. Nasıl baş edeceğim arkadaşlar. Allah’ın izniyle 38 de sezeryan olacağım bu süreç baya var daha napacağım yardımlarınıza ihtiyacım var.

Zeynaaa0101 seni çok iyi anlıyorum canım bende ilk bebeğimi 7 haftalıkti kaybetmiştim kürtaj olmuştum kürtajdan sonra ilk oğluma hamile kalmıştım onu da 38 haftada kaybettim anne karnında kalbî durmuştu ölü doğum olmuştu herhangi bir sebebi de yok maalesef daha sonra ikinci oğluma hamile kalmıştım çok sıkıntılar yaşamıştım o gebeliğimde kanamalar gebelik şekeri doğuma kadar korkudan hiç bir şey anlamamistim çok şükür oğlum sağ salim doğdu 27 aylık su an 2 buçuk ay önce terkardan hamile kalmıştım oğlumun kardeşi olsun istedik ama yine kalbî durdu kürtaj oldum ömrü olan doğuyor olmayan da napsak doğmuyor vardır rabbimin bir bildiği inşallah bu sefer sağ salim kucağına alırsın evladını rabbim cennet kuşlarımizla cennetinde kavuştursun inşallah bizleri sefaaatlernden mahrum etmesin 🤲💜

Zeynaaa0101 bu korkulariniz cok normal birde oncesinde yasadiginiz durum icin cok uzgunum başınız saolsun. Yiyecek ekmegi varsa her turlu gelecek dünyaya. O sekilde biraz akışına biraksaniz hem siz hemde bebeğiniz daha az etkilenir bence. Suan stres yaptikca bebeginizde etkilenir 🌸 onun mis kokusuna odaklanın size kavusmak icin bebeginizde gun sayiyor. Bende hep dua ederek korkularimi hafifletiyorum son gunlerim dogum icin ama arkamda 2 yasinda kizim var onu evde bırakıp doguma gideceğim. Annelik cok kutsal ve zor gerçekten ama essiz duygular.. sizede dua edeceğim sağlıkla hayırlı sekilde kucaginiza alin inşallah ❤️

Zeynaaa0101 bende ilk bebeğini plesenta previdan kaybetmiş bı anne olarak şöyle diim doktorum kan ilacı vermek istemedi kusma olmasn diye 15 ten sona verdi korkma dua et kötü düşünme

Zeynaaa0101 merhaba canım öncelikle başın sağolsun bende ilk bebeğimi 30 haftalıkken kaybettim hissettiğin tüm her şeyi en içten duygularımla hissettim göremeden kokusunu alamadan toprağa vermek ne demek çok iyi biliyorum senin gene neden kaybettiğinin bir sebebini bulmuşlar bende bir sebep bile bulamadılar ve doğal ölüm olarak geçtiler ne kadar acı verici değil mi ama inanan insanlar olarak onun bizim için hayırlı olmadığına eğer ki doğsaydı belki bir kusuru olacaktı belki iyi bir evlat olmayacaktı belki ben iyi bir ebeveyn olamayacaktım tüm bunların hepsinin bir sebebi olduğuna inanıyoruz bu gebeliğin üzerinden şuan 31 haftalık hamileyim yaşadığın en küçük endişeye dibine kadar yaşıyorum anksiyetem panik atağım tramvalarım tavan yapmış durumda hatta dün gece hareket etmedi diye acilde geçirdim inan ki geçiyor hepsi bir şekilde atlatılıyor önemli olan bebeğe güzel enerjiler yollamak şimdi hazırlıklar yaptıkça ister istemez içim içimi yiyor doğsunda giydiriyim diyorsun kokusunu çekeyim diyorsun hayali bile muhteşem o yüzden sana kafandan bunları at diyemem çünkü yaşadıklarını zerresi zerresine yaşıyorum en azından sakin kal ve Rabbime bırak benim çoğu arkadaşım ilaç kullanmıyor bir tek folik asit kullandı ilk aylar geri kalan vitamini yediklerimden alırım deyip kullanmadılar şükürler olsun da sağlıklı evlatları oldu hamile olduğundan haberi olmayıp 4. Ayına gelmiş kuzenim var e bunlar da ilaç kullanmazsa bir sıkıntı olacağı anlamına gelmiyor ki onu oraya yerleştiren orada besleyen Rabbimin kudretinden şüphe edilir mi hiç.? ☺️🥹

Zeynaaa0101 bence bir psikiyatriste git. Bu kadar stresli yaşam evham hiç iyi değil

Nr_avc3 çok zor, şu an eşya almaya kalksan insan korkuyor ama korkmak da istemiyorum inan bu kızıma kavuşacağıma inanıyorum Allahım büyük yar ve yardımcımız olcak ama demek ki bi bende değil bu korku. Gitmiyor ne yapsan dediğin gibi en ufak hareketsizlikte en ufak ağrıda acilde buluyor insan kendini. Sende sağlıkla kucakla inşAllah rabbim büyüktür

Sermec27 evet korkuyla geçiyor her şey. İnsan 30 u geçsem de rahatlasam diye düşünüyor. Ama dediğin gibi yiyecek ekmeği varsa her şey olur

Zeynaaa0101 inşallah sağlıcakla kucağına alırsın evladını 🤲 Allah’a sığın rabbim sabredenlerle beraberdir

Zeynaaa0101 kesinlikle haklısın Rabbim kimseyi korktuğuna uğratmasın canım bir hevesle aldıklarımızı sağlıcakla giydirmeyi nasip etsin içini ferah tut 🤲

Öncelikle kolay bir durum değil tabii ki yaşadığınız kayıp. Biz ne desek geçici rahatlarsınız ama bir uzmanla düzenli konuşmak, destek almak hatta eşinizle korku ve kaygılarınızı paylaşmak daha çok yardım edecek diye inanıyorum. Allah kalbinize ferahlık versin. Evladınızın sağlıkla, zamanında doğacağını hissediyorum. Çok topacık ve aşırı sevimli bir bebek geliyor gözümün önüne :) şimdiden size de ona da maaşallah diyeyim :) dua edeceğim size.

Zeynaaa0101 Sevgili Gebe Kardeşim,
              Tevekkül ederseniz inanın rahatlarsınız Rabbimizin merhametine ve rahmetine güvenin ve bebeğinizi Ona emanet edin inanın bu sizi çokkk rahatlatacaktır.
              Hz. İbrahim’in ateşe atılacakken ki teslimiyet dolu duasını okuyun gönlünüz ferahlayacaktır.

Reyyan92 çok sağol canım, Allah razı olsun. Çok korkuyorum ama okuyacağım rahatlar içimiz inşallah

Zeynaaa0101 öyle hissettim ve öyle hayal ettim sanırım :) ne olacağını zaman gösterir ve Allah bilir tabii ama güzel olanı temenni etmek, yeise kapılmamak her daim tercih ettiğim bir şey. Sizin için dua ediyorum.

Zeynaaa0101 korkularınız kaybinizdan dolayı çok normal. Olumlu düşünün ki korktuğunuza uğramayın. Ben hiç demir ilacı kullanmadım doğum öncesi. Sağlıcakla doğum yaptim. O bebeğinizin vadesi o kadarmış maalesef. Biz hep acaba ondan mi bundan mi diye düşünüp duruyoruz ama bazen tevekkül edip bırakmak en güzeli 🌺

ipekss doğru ömrü okadarmış, Dilerim rabbim bebeğimi bana bağışlasın. Onu sağlıkla kucaklayım. İyi düşünmek istiyorum ama her daim kötü düşünmeden edemiyorum.