Tubakaba ben normal doğumdan yanayım şartlar uygun olduğu kadarı ile ama en başından beri hem devlet hem özel takipli gidiyorum çünkü özel muayenehane de ultrason ekranı direk sana dönük oluyor merak ettiğin her şeyi her zaman sorabiliyorsun zaman kavramı daha geniş olduğun için rahat rahat konuşabiliyor ne olacağına dair fikir edinebiliyorsun ancak özelde daha çok doktorlar bir şekilde mevzuyu sezaryen doğuma getiriyor
Özelde odanızı süsletebiliyor ,eşinizi son dk ya kadar yanınızda görebiliyorsunuz gelen giden daha rahat oluyor yaşadığım yerde 18 bin hastane yaklaşık 7 bin de özeldeki doktorum alıyor bir doğumun maliyeti 25 bin gibi bir şey oluyor
Devlette gerçekten çok iyi şehir hastaneleri var ebeler daha tecrübeli pek çok devlet hastanesi pek çok özel hastaneden daha donanımlı olabiliyor ( en azından benim yaşadığım ilçe göz önüne alınırsa ) Ekran size direk dönük olamayabiliyor bazı hastanelerde yada çok detaylı bilgi vermiyorlar her zaman yoğunluğun çok olduğu yerlerde bir an önce hastaya bakıp göndermek istiyorlar çok acil bir durum olmadığı sürece “bebek nasıl?” Diye sorup “selamı bar “ diyen Dr ile bir karşılaştım ilçe devlet hastanesinde
Şimdi normal doğum yapmaya son ana kadar şartlar el verirse bir saat uzaklıkta şehir hastanesine gitmeyi planlıyorum zaten ilk doğumum olacak hemen gelmez bebek , yanımda ya kadın bir refakatçi olacak ya tek kalacağım eşim de koridorun dışında bekleyecek bir şey lazım olduğunda getirip götürecek ücret kısmı yok olağan üstü bir durumda oldukça ilgililer (erken doğum riski ile yatışım yapıldı ve açıkçası ben ilgiden temizlikten memnun kaldım ve güvenilir geldi )
Ebeler ve Dr lar çok saha fazla hasta ile karşılaştığı için tecrübeliler kendinden eminler
Tüm farklar bildiğim bunlar sana da tavsiyem daha çok başındasın bence hem özel hem devlet takipli başla doğum şekline karar verdiğinde ve bebiş için de bu uygun olduğunda karar verirsin