hopefortomorrows elifsen deterjan, ıslak mendil vs dahil her ay 6 yı buluyordur. Geçtiği de olmuştur çok sık.
Miracleee Pamuk estagfurullah herkesin yediği içtiği markası vs farklıdır. Miktar da farklıdır elbette. Bim a101 filan da değil alışveriş yaptığım yer. Yine büyük bir süpermarket. İki kişiyiz şimdilik. Çok gelen giden de olmayınca yetiyor.
elifsen Dün pazara gittim 400 harcadık. 1500 ortalama pazar. Büyük marketlerden aylık en az 2000 harcıyormuşum baktım siparişlere. Kızımın özel istekleri günlük market ekmek su vs vs onlara ayda 2000. Temizlik ürünleri ve salça yağ gibi şeyleri genelde toplu stoklu gidiyorum 1000 tl onlar desek ayda. Kişisel bakımlrı da kesinlikle stoklu giderim. Kısaca asla bir şey kendi parasından almadım bugüne kadar mutlaka indirimden almıştımdır 😂😂 8000 gideri var evin ortalama. Akşam yemekleri hafta sonu kızın oyun alanına girmeleri falan asgari ücreti geçiyor demekki😂😂 sadece mutfak için 3000 ancadır. fark ettim de yeme içme dışında daha çok para harcıyormuşuz
Betulfurkan19 elifsen ay kızlar bu fiyatlar şaka mi şok oldum şuan ama bence kesinlikle şehirden şehire farkediyor. Küçük bir şehir de yaşıyorum 3 kişilik bı aileyiz eşim 11 aylık oğlum ve ben. Manav market hepsi dahil bizim Max 1.5 gidiyordur aylık o da Max yani
Cgdmbln Glcngzll senin 8 9 bine yorumlar gelince kendi masrafımı yazmaya korktum 😂 aylık 2 3 bin lira nasıl oluyor şaşırdım açıkçası ben pazara bile gitsem 1500 tl gidiyor şehirden şehire falan mı fark ediyor acaba ?
Mervece_16 Cgdmbln bi bilsem demekki tutumlular galıba mutfak sadece bızım 2 kışı olmamıza rağmen 10 bın belkıde daha fazla gıdıyor ev ıhtıyaclarını saymıyorum bileAllah asgarı ucretlılere yardım etsin
Denizinci Glcngzll size şaşıranlar olmuş bende buna şaşırdım açıkçası. Bir kalıp peynir 200 tl en az kaşar peynir öyle 160-170 tl ve bunlar biten ürünler . Vallahi benim de aylık 10k yı buluyordur çok rahat. Bir markete gittiğimizde 700-800 gidiyor hemen ee 1 ayı düşündüğümüzde 8-10 arası çok çok normal. Açıkçası 3 k yazanlara biraz şaşırdım . Bir meyvenin kilosu 30- 50 tl arası. Bilemiyorum. İstanbul’da yaşıyorum onun mu etkisi var acaba?
Glcngzll Denizinci canım aynen öyle Sivas da yaşıyoruz işimizden dolayı. Sebze meyve zaten yetişmediği için aşırı pahalı
Ahseney AslanMerak kesinlikle katılıyorum 2 kişiyiz herşeyimizi alıyoruz şükür 6 dan bile fazla tutuyor olabilir.2 diyenlere aşırı şaşırdım.
aminehumamoms elifsen haftalık pazar alışverişimiz 600 tutuyo genelde market alışverişimizde aylık yapıyoruz ona 3bine yakın gidiyor adan z ye herşey 6 bini buluyo aylık olarak
Dila23 Istanbulda temizlik malzemeleri dahil, et, tavuk, balik bol sebze ve meyve, filtre kahve vs. Haftada bir iki kez disarda yiyoruz 10000 tl civarinda tutyor. Daha uyguna nasil getiriyorsunuz cok merak ediyorum, kasapta bir kilo kiyma 450 tl ((
aminehumamoms Dila23 kurbanı kestiğimiz için 50kiloya yakın et oluyo dolabımda bu yüzden kasap alışverişimiz olmuyo bu yüzden uygun tutuyo benim kasap alışverişi çok tutar yoksa
Pamuk Ayda 2 3bin diyen kızlar biraz tüyo verin:) Bzi her markete girdiğimizde 1000den aşağı gitmiyor aya vurursak 5 6 bin. Pazar,kasap kişisel bakım vsde var. Aylık 10k rahat şekilde gidiyor.
Feyzabeyoglu Pamuk kesinlikle. Her markete girişimizde 1500 gidiyor en az. Ayda 2 bin de pazar gder yani en az. Totalde 10 bini bulur bu şartlarda
Alexab elifsen pazar masrafi haftalik 400/500 TL yi buluyor. 4 haftadan hesaplasak 2.000 tl aylik pazar masrafi + 3.000 tl market desek ortalama 5.000 tl yi buluyor. Bazen geciyor bile. Icinde deterjan vs yok ve biz pek et tuketmiyoruz.
Mervece_16 elifsen 2 kişi olmamıza rağmen hiçbişiyimden eksik bırakmam kendimi 10 bin bazen daha fazla da gidiyor canım bebiş geldiğinde ne kdr gitçek tahmin edemiyorum😂😂
Mervece_16 aminehumamoms kesilen kurban yada adak dağıtmak ıcın kesilir amaç paylaşım bı sene et yiyemeyen durumu olmayan kişilerin evine et girsin diye belki bı kavurma yapılır bizde ılk gün onun dışında hepsı dağıtılır ..
Cgdmbln Mervece_16 aynen öyle bizde 2 yetişkin ve oğlumuz 😂 hergün kuzu da çevirmiyoruz ama deterjanlarım kişisel bakım malzemeleriz vs 20 25 rahat gidiyor
GulserenKY Hic oturup hesaplamadim ama 5 6 bin den aşağı olduğunu sanmıyorum. Valla 2 3 bin yazanlara çok şaşırdım. Bi yoğurt 80 lira yumurta 90 lira olmuş. Ayda 500 lira bu ikisine gidiyor. Peynir deseniz almış başını gitmiş. 2 3 bin diyenleri kutluyorum. Nasıl yapıyorlarsa bize de tüyo versinler.
aminehumamoms Mervece_16 canım dağıtıyoruz zaten hisse olarak kesmiyoruz 1dana kestiğimiz için 200 300kiloya yakın et çıkıyo bi danadan
Yeniannis-s Mervece_16 yanlış bilgi olmuş adak kurban dan kesen kişi ve ilk derece yakınları bir lokma dahi yiyemez ama kurban bayramında kesilen kurbanı istersen hepsini saklayabilirsin doğrusu 3 te birini ikisi dağıtmak niyet et olsun diye kesmek olursa zaten ibadet olmuyor .