Nerden nasıl başlayım uzun olacak 🙈 aslında güzel sayılabilecek bir doğumdu duyduklarım ve yaşadıklarım olmasaydı. Travma oluşturmadı ama neden soruları da dönüyor elbet. 3.normal doğumum. Bu yüzden başıma gelecekleri az çok biliyodum. Ama böyle değildi.
37+2den sonra hurma adaçayı ahududu yaprağı çayına başladım. İki gün öncesi 8bin adım attım, önceki gün de evde yapılacak egilmeli kalkmalı ne kadar iş varsa hallettim. Yalancı sancım olmadığı için bir anda suyum gelip suni sancı ile doğum yapmaktan korkuyordum zaten. Bugün öğleden sonra 38 haftalık muayeneye gittim. Sancım vs yoktu gezme olsun niyetine eşimle çıktık. O kadar hızlı yürüyor ki ben yanında kaplumbağa kalıyordum ve diyordum da dogurtacan beni yavaş diye 😂 gittik nst de biraz düzensiz sancilar çıktı doktor iyi dedi biz de geri eve doğru yola çıktık yolda çiğköfte yiyip eve dönecektik ben parayı öderken altta bişeyler sızmaya başladı. Önce emin olamadım tekrar sızdı tutmaya çalıştım olmadı ama fosur fosur da gelmiyordu. Rica ettim tuvaleti kullandım baktım su geliyor neyse dedim oturdum eşime söyledim çiğköfte yemeye başladık (çok acı olmuş onu da yarım yiyebildim😁) evin yakinindaydik zaten. Markete gittik taksi çağırdık eve geldik eşim diyor ki altın ıslanmış 😂😂😂 çocuklar annemdeydi onlara yarın için çanta hazırladım banyoya girdim Meryem Ana otunu suya koyup bir bardak içtim hurma yedim vs sancım yok. Bana kalsa gitmezdim ama eşim doğar diye korktuğu için hastane yolunu tuttuk. Yolda biraz işlerimiz vardı onları hallettik arkadaşım refakatçi olacaktı onu bekledik falan giriş yaptık hastaneye. Aktif suyun geliyor 5 cm açıklık%40 yumuşama denilerek hastaneye yattım. Doktor zar patlamamış diyip suyumu açıklık muayenesinde patlattı. Tam elini çekiyor ben bitti sanıyorum tekrar sokuyor elini. Bebek insin diye yaptı ama bu arada acilmam onemsiz derecede geriledi bu ara. baya zorladı bitirecekti nerdeyse. Sonra nst ye baktılar sancıların yetersiz diyip suni sancı verdiler. İlk doz güzeldi bu arada yatarak da karşılıyordum. Sonra tekrar arttırdılar. Suni sancı yeterli dediklerinde ben ayağa kalkmak istedim. Keşke istemeseydim ayağa kalkınca daha kötü oldum 😂 bu arada aciklik da 5 6 cmdi. Pilates topu verdiler hareketleri gösterdiler ama mümkünatı yok ben sancıdan kıvranıyorum hareket edemiyorum. Nst batıyor can yakıyor. Nst çıkarmama izin vermediler. Tuvalete gitmek istedim. Tekrar aciklik baktılar gidebilirsin ama fazla ikinma dediler. Ben tabi orada da ikindim. Suyu patlatırken de ikin demişlerdi bu arada. Sonra yatağa geldim nst takildi tekrar ayağa plates topuna kalktım ama sadece oturuyorum. Sancı 127 gösteriyor çünkü daha fazlası yok ama benim çektiğim 200 falan. Sancıyı kestim kendim😬 sancı geldikce nefes almaya ve ikinmaya çalıştım kendimce. Yatağa geçmek istedim ve yatağa geçtim. Muayenem yapıldı tam aciklik denildi ama bebeğin başı hala gerideydi. Sen ikinmaya başla sancı geldikce ben de yolu açayım dedi doktor. Sonra masa vs getirildi yatak çatala döndü falan ben bunlardan bağımsız ikiniyorum sancı geldikce. Bebeğin başı çıkmaya başladı farkettiler ve sonrasında döndüre döndüre bebeği çıkardılar. Ten tene temas ilk an olacaktı aslında ama onlar da çok hazırlıksız olduğu için olmadı. Sonrasında normalde bastırılarak çıkarıldığını bildiğim plasenta icin bastirmadilar. Kordondan döndüre döndüre çıkarmaya çalıştılar. Çıkınca oh dedim karnim acımadı , meğer yeni başlıyormuşuz. Doğumu asistan yaptı. Doktor da böyle doğum olmaz, kaçtır aynısı oluyor dedi ama müdahale etmedi. Plasenta çıktıktan sonra rahme kollarına kadar sokup kalan parçaları temizlemeye çalıştılar. 3.dogumun, burada parça kalırsa atoni olur rahmin alınır vs vs sanki doğumdan dolayı gibi göstermeye çalıştılar. Bebek bu kadar acıtmamıştı. Suniden sonra bir de bu çok ağır geldi. Ki ikinma 5 dk bile sürmemişken bu tahminimce yarım saat civarı sürdü. Yeter artık temizlemeyin dedim ama bizim görevimiz vs yaptılar. Bu arada iki bacağımdan, bir serumdan, üç rektumdan bir de dil altı olmak üzere toplam 7 farklı ilaç verdiler kanamam olmasın diye. Varis çorabı giydirildi. Ben de diyorum ki sanki hiç kanamıyor normalde. Neyse çok şükür bu işlem bitti. Ayağa kalkmak istiyorum ama personel olmadan kalkamazsın dediler personel bekledim. Personel bezimi bağladı, aynı sezeryanli gibi ellerimden tuttu aşağıya bakma diyerek beni kaldırıp üstümü değiştirdi ve koltuğa oturttu. Ayağa kalkarken ben de çok kötü oldum zaten. 1.5 saate yakin servise alinmayi bekledim. Çocuk doktoru muayeneye gelmedi. Serviste çıktım. Hemşire teslim ederken anlattığı için öğreniyorum ki plasentam parçalı çıkarıldığı için bu kadar tutusulmus. Sonrasında çocuk doktoru banane sabah dogursaymis diyerek muayeneye gelmemis. Bunlar söylenirken ben apar topar odama götürdüler.
Hala karnım sancım devam ediyor. Kanamam çok yoğun. Ayakta durunca yoruluyorum ve nefesim kesiliyor.
Kesi olmadı, yırtık da olmayinca dikiş de olmadı. 3 kg 50 cm doğdu kızım. Memeyi ebeler tutturdu masaAllah kavraması da güzel.
Suyum 17.30 civarı sızmaya başladı, yatışım 8de oldu suni sancı da 21.26da verildi. Kızım 23.26da doğdu💞
Dogumum böyleydi keşke daha iyisi olsaydı 🙈 ikinci dogumum bilkentteydi ve bu kadar acele ettirmiyorlardi. Bilsem tekrar orada doğum yapardım. Rabbim sizleri de kavuştursun bir avaz’da 🌺