zumrasmom1 aysglemrkn beyaz ekmek yemiyorum. Zeytini peyniri tuzsuz tercih ediyorum turşu yemiyorum. Kuru yemişleri çiğ tercih ediyorum.yemeklere çok çok az tuz koyuyorum. Sebze türü tüketmeye özen gösteriyorum
YesimAykut zumrasmom1 ne ekmeği yiyorsun sarı buğday mı tam buğday mı? Bebeğin kilo alması için protein de almak şart doktor size yasakladı mı?
aysglemrkn zumrasmom1 ekmek yemiyrom yada halk ekmeğin tuzsuz ekmeği var ondan alıyrom basen ama zeytin asla yemiyorum kaşar yiyrom az yağlı bide ceviz sebze felan
aysglemrkn zumrasmom1 ekmek yemiyrom yada halk ekmeğin tuzsuz ekmeği var ondan alıyrom basen ama zeytin asla yemiyorum kaşar yiyrom az yağlı bide ceviz sebze felan
zumrasmom1 Bsrblr benimki 580 çıktı canım ciddi bir boyutta değil dedi doktor evde tansiyon takibi yapıyorum sadece 3 saate bir
zumrasmom1 YesimAykut tam buğday ekmeği yiyorum. Tavuk eti balık yumurta ve kırmızı et bakliyat hepsi ölçülü şekilde serbest diyetisyene yönlendirdi ona göre besleniyorum
zumrasmom1 Bsrblr 28+2 ama bebeğimde gelisim geriliği var 25 haftalık görünüyor ultrasonda benim gebeliğim riskli canım kordonsentez yaptırdık sonuç bekliyoruz
Bsrblr Patito__ proteinsiz de nasıl büyüyecek bu çocuklar doktor bna yeme demedı ama sıfır tuz dedı sadece çok çok et yemem zaten de yine de arada yıyorum bebek ıcın hıc mı yemeyelım
aysglemrkn Bsrblr günlük 2 yumurta yiyorum şimdilik ama eti kestim başlık yağı içebilirsin dedi ilaç olarak onu kullanıyorum yağsız süt yoğurt yiyebilirsin diğer türlüsü risk oluyor çünkü sağlıklı olsunlar da gerisi halledilir doğduktan sonra
Patito__ Bsrblr hic yeme demedimki zten asiri yeme dedm. Cunku bnde normaldede protrin kacagi var hamile degilim ve et cok yedigimde tansionm cikiordu suan ilac kullaniorm oyuzden dikktli yiyorum yabi soyle etli sebzeli yemek veya üç köfte salata vs yani oturupta birbucuk doner filan sıkıntı heleki salam sucuk onlr sorun bnce dikt etmek lazim.
Bsrblr Patito__ yok yok yanlış anlamayın lütfen ben gerçekten tuz gıbı sıfır kesecez anladım da ondan sordum tamam tuzsuz yağsız yıyorum zaten yıne aynı haftada bı iki yıyım de çocuğum gelıssın bıraz
Gzmary35 Yarın benimde yatışım olucak bende 27+3 haftalığım tansiyonum 2 haftadır 13/7 14/8 arası bebeğimde herhangi Bi sıkıntı yok ama tedbir amaclı 24 saatlik idrar ve tansiyon takibi yapılcak inşallah güzel sonuclar la dönerim dualarınızı esirgemeyin hepimiz sağlıcakla kavuşuruz inşallah 🙏🏻
Bsrblr Gzmary35 benımde o cıvardaydı yattığım da orda korkudan ıyıce çıktı somra tansıyon hapına başladı ıste suan en yüksek öğlen sıcakta falan yürürsem 14/7 gördüm sonra ayaklarımı dıkıp yatınca yarım saate düştü bende açıkçası tekrar alır hastaneye dıye korkudan gitmedim düşünce bıde
kvsr22 Gzmary35 Yatışınız yapıldı mı ,bugün benim de ilk defa tansiyonum 15 e çıktı ,dinlenince düzeldi ,doktor da kan ,idrar istedi.28. Haftaya girdim
zumrasmom1 Gzmary35 sadece 4 kg aldım tartıda ama sağ ayağimda aşırı ödem var plesenta sistigi için ayna görüntüsü yapıyormuş doktor plesenta çıkana kadar inmez şişlik dedi
zumrasmom1 Bsrblr bebeğin kordonundan kan aldılar bebek sağlıklı mı değil mi bakacaklar. Gebelik zehirlenmesi riskim olduğu için bebek sagliksizsa zaten yaşamaz dediler o zaman seni riske atmaz hemen alırız bebeği dediler. Ama bebek sağlıklı çıkarsa kilo aldırmaya çalışırız biraz dediler
Patito__ Bsrblr yani tabiki yiceksin yemessen zaten kastan gider ve vucut bitkin düşer birde hamilelikte protrin onemlidir ama sdce sakatat ve cok bolbol yememek lazm onu kasttettm bu bnm fikrim tbi yasadklrmi tecrube olrk soluorm
Patito__ Bsrblr ayaklarınızı dikip yatmayin tansiyonu dusen o pozisyonda yatar. Tansion cikinca karanlikta yatmak faydali olur
Bsrblr Patito__ ama acılde benı öyle yatırdılar ve somra düştü kar ettı yani bıde karanlığı deneyım sağolasın 😍 sızde mi tansıyon hastasısınız gebelıkte de varmıydı