AnneeeG1 bu postu gördüğümden beri yorum yazmamak için tutuyordum kendimi. Sabah 06:22 dayanamadım artık.. kim bana vicdansız derse desin kim linçlerse linçlesin. Düşünce ve fikir özgürlüğümden yararlanıp kırmadan incitmeden yorum yazmaya çalışacağım. (Ne kadar mümkünse)
37 yaşındayım. 18de evlenip 19 da doğursaydım senin yaşında evladım olurdu. Muhtemelen ebeveynlerin de ya benim yaşlarımda ya da benden bir kaç yaş büyük.
TMK madde 124/1, “Erkek ya da kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez“, demek suretiyle temelde 17 yaşını dolduran kişinin evlenmesine karşı olmadığını ortaya koyuyor. Ancak 18 yaşını doldurmamış olması nedeniyle 17 yayını doldurmuş kişinin çocuk olduğunu hesaba katarak TMK madde 126/1’de, “Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadan evlenemez“, kuralını da ekliyor.
16 yaşında evlendiğinden bahsediyorsun.
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 124/2. maddesi ile ''ancak hakim, olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir.
Varislerin buna nasıl izin verdi?
Yaşım küçük anlamıyorum diyorsun..
Daha bunu anlamıyorken nasıl evlenebildin?
Ne aceleniz vardı? Çok seviyorduk bi sebep değil mesela.. çok seven insan 18 yaşını doldurmayı bekler. Mütedeyyin bir aileden geliyorsanız ailelerinize durum açıklanır birbirinize söz verilir ve beklenir.
Sorduğun sorunun cevabına gelince çevrendeki büyüklerle konuşamıyor musun mesela bunu? Anne, teyze, hala, yenge.. senin 16 yaşında evlenmene müsade eden insanlar seni cinsellik hamilelik konusunda bilgilendirmedi mi?
Seçme-seçilme hakkı verilen, eğitim hakkı olan Türk kadınının çocuk yaşta evlenmesi kabul edilemez. Başka yorumlarda olduğu gibi sanane diyebilirsin bana. Ona da cevabım var. Sen burada özel hayatını bu şekilde paylaşma hakkı buluyorsan her türlü cevabı alma hakkın vardır.
Umarım bir süre sonra ‘eşimden şiddet görüyorum, bana para vermiyor, gidecek yerim yok, kayınvalidem bana şunu yaptı, annem bana bunu yaptı, kayınpederim bana şöyle dedi’ diye post açmazsın.. 💙
Bu cevabıma saldırıda bulunacak “sen de kızın üstüne çok gittin, ben de 17 yaşında evlendim bla bla bla..” diyecek olan arkadaşlara şimdiden uyarımdır. Bu, hür irademle yazdığım cevabımdır kimseyi ilgilendirmez.
Kimse cevabını duymak istemediği sorular sormasın derim haklı olarak..