Merveynya Kızlar aynı durumu yaşayan var mı doğumuma iki hafta kadar kaldı durduk yere önce ayaklarımda sonrada ellerimde nedenini bilmediğim kaşıntılar oluştu sigil gibi küçük kabarcıklar yer yer normal kızarıklık var gibi durmadan kaşınıyor kolanya vs de geçirmiyor yaşayıp doktoruna danışan var mı
Derleryahani Merveynya ben de şu anda kaşıntı yuzunden sinirim bozulup uyandım. Ayak gabanlatımda ve kenarlarında başlamıştı. El parmağımın birisinin arasında da oldu sonra. Şimdi gözlerim ve kulaklarımın içi de kaşınıyo😶 çok yakın zamanda kan vermiştim. Alt ast de normal duruyo. Anlamadım neden olduğunu sinir oldum
Nskmkk Merveynya karaciğer enzimlerinde sıkıntı olabiliyor. Sonuçları da riskli kan tahlili yaparlar derhal haber vermelisiniz. Bende de aynı durum oldu neyse ki sonuçlar temiz çıktı. Alerji ilacı kullanmaya başladım biraz daha hafifledi kaşıntılar. Muhtemelen kan sulandırıcı iğne dokunuyor belli bi süre kullanımdan sonra dendi ama yapacak bi şey yok halen kullanıyorum ve kaşıntılarım az da olsa devam ediyor. Alerji ilacı biraz rahatlattı
Rabiak93 Ben yaşamadım ama karaciğer enzimlerine baktırmanı öneririm. Alt, Ast düzeyleri yükseldiğinde elde ayakta kaşıntı yapabilir. Basit bir kan testi sağlık ocağında yapılabilir, ihmal etmemeniz bebeğiniz ve sizin sağlığınız açısından önemli.
Eda91- Merveynya Rabiak93 Nskmkk Yrn97 Yrn97 Kaderdemirok Kızlar hazır konu açılmışken bende bir şey danışıcam. Ben 8 haftalık hamileyim. Yaklaşık bir haftadır. Özellikle geceleri el parmaklarımın kaşıntısından uyuyamıyorum. Bütün el parmaklarımın arası kaşımıyor ve minik minik su topluyor. Hatta ödem gibi parmağımın kendisi de şişiyor. Sabah uyandığımda ne o minik su topları kalmış oluyor ne de şişlik 😞 El ayak kaşıntısı gebelikte son haftalarda olur. Ama benimki erkenden başladı sadece parmaklarım ve elimin üstü kaşınıyor ama en çok parmaklarım.
Merveynya Derleryahani benimde normal dedi doktor stresten olabilir dedi bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum çok zor geçti benim 38 haftalığım normal Hersey dedi emin misin normal doğum için dedi hatta sancılı olucak falan dedi
Yrn97 Kızlar yaklaşık bir buçuk haftadır çekiyorum kaşıntı ve kabarıklık su topluyor patlıyor aynı yerler sürekli su topluyor. Gitmediğim doktor kalmadı her şeye bakıldı kan alındı ama hamile olduğum içinde hiç bir şey yapamıyorlar ev tozu alerjisiymiş ve tamda mevsimiymiş. Kendimce çözümler buldum soğuk su, buz özellikle deniz suyu çok iyi geliyor. Evi çok iyi havalandırıp toz olmamasınında etkisi var aklınızda bulunsun. Bir an önce umarım geçer biter hepimize acil şifalar 🙏🏻
Kaderdemirok Yrn97 kuzenim de de tam sizin bahsettiğiniz belirtiler vardı gittiği doktor bişey bulamayıp krem yazıp yollamış 1-2 hafta sonra doktora gittiğinde doğuma aldılar 38. Haftada meğerse gebelik zehirlenmesi geçiyormuş
semosderler Yrn97 doktorunuzun size krem ve hap vermesi gerekirdi aslında , benimde vardı karaciğerden şüphelendi testler yapıldı çok şükür ki karaciğerde sorun çıkmadı direkt hap ve krem verdi 3 günde geçti
Merveynya Kaderdemirok Allah korusun insallh öyle bişi değildir bugün gittim gösterdim stresten dedi 38 haftalığım bende çatı muayenesi oldum yumuşamış dedi her an olabilir dedi normal gözüküyor dedi
4Melike6 Haftamda bende kaşınmaya başladım kolestaz olduğum ortaya çıktı ursaktive diye bir ilaç kullandım ama nst kötü çıktığı için apar topar sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım hemen karaciğer enzimlerinize ve safra asitinize baktırın kaşıntı tehlikeli bir şey çocuğun suyu bulanabilir ve hayati risk olabilir lütfen bir an önce baktırın gerekirse acile gidin
Merveynya 4Melike6 teşekkür ederim kontrole gittim bugün bende normal dedi stresten doğum için korkuyorsun dedi kan tahlillerim normaldi
Nskmkk Eda91- hiç duymadım ama kesinlikle doktorunuza sorun hamilelikte insanın bilmediği rahatsızlıkları bi anda baş gösterebiliyor ciddi sonuçları da olabilir hem bebek hem sizin için
Merveynya Eda91- benimde ortalarında olmuştu krem ve ilaç kullanmıştım doktoruna danış kesinlikle kaşıntı hep hamileler için korkutucu geliyor
daiyslove Merveynya kuzenim 38 haftalıkken olmuştu doktor stresten demişti ama kuzenim gayet normaldı çok kaşımıştı her yeri yara olmuştu kaşınmaktsn