Selam kızlar bugün sabahtan bebeğin hareketlerini az hissettiğim akıntım çok olduğu ve hafif sancılarım olduğu için acile gittim ultrasonda sıkıntı çıkmadı bebeğim zaten kanala girmişti kalp atışları vardı hareketsizlik konusunda sıkıntı yoktu yani alttan muayene ettiler ve 1 cm açıklık olduğunu hastaneye yatırmak istediklerini söylediler 35+1 olduğum için erken doğum olarak görüyorlar ama bebeğimin gelişimi 2 hafta ileri de. Ben kabul etmedim çünkü doğumun pasif dönemini evde geçirmek istiyorum daha iyi hissedeceğim öyle kendimi her neyse yatmadım imza attım eve geldim ama muayeneden kaynaklı mı bilmiyorum bel ve karin ağrım var regl olacakmışım gibi bacaklarıma vuruyor ağrı bir de acık pembe leke geldi muayeneden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü zorladı biraz ebe böyle bir durum yaşayan var mı doğum mu başladı acaba

mrvsrcn doğum başlamış canım Pembe leke nişan gelmiş demek zaten açıklığın da varmış ve bacağa vuran ağrıların da doğum sancısı hastaneye haber ver bence

mrvsrcn nişan olabilir canım sağlıkla gelsin hiç dert etme çok kücük değil haftası. Ufaktan doktoruna haber vermende fayda olabilir pasif dönemi evde geçirsen dahi eğer ulaşabiliyorsan haberi olsun. Sağlıkla al kucağına

chefmom nişan farklı olmuyor mu böyle sümüksü yapıda

Mrsfly devlette takipliyim maalesef haber verebileceğim bi doktorum yok ama ebelerle iletişime geçebiliyorum

mrvsrcn o zaman bence haber vermende fayda var. Nişan kimisinde sümükümsü kimisinde pembe kimisinde şeffaf değişiyor

Mrsfly bu sancıların sıklığını nasıl hesaplıcam neye göre 😢

mrvsrcn kasılma sayar var happy mom da daha fazla kısmında ordan takıp edebilirsin kaç dk ya bir oluyor diye eğer düzenli bi aralıktaysa doğum süreci başlamış olabilir

Mrsfly çok teşekkür ederim ilk doğumun eğitim de aldım Doğumla ilgili ama su an panik oldum hepsi gitti resmen ☹️

@mrvsrcn sancı dakkalarinı tut kac defa vuruyor ve bu sancı kabiz oluyormuşcasına vurur altdan ve 2 cesit nişan vardır kan rengi digeri pembemsi gelir

Smyyepolat ama benden gelen böyle ilk regl başlangıcında hani gelir ya çok acık pembe leke o şekilde mukus gibi sümüksü bir yapı da değil leke sadece

mrvsrcn benimde ilk bende eğitime katıldım şu an o bilgileri paylaşıyorum sizinle normal tabi panik olmanız insanın aklı gidiyor takibini yapın kasılmalarım ve ebelere gönderin onlar mutlaka yönlendirir baktınız artık 30 dk ya bir felan oluyor yavaştan hastaneye gitmeyi bile düşünebilirsiniz

@mrvsrcn cnm duş al guzelce ılık suda acılman kolay olur rahatlarsn herseyini hazirla yarin hastahaneye yatisini verirsin

Mrsfly tamam canım çok teşekkür ederim inşallah biraz daha bekler bebeğim haftam küçük henüz