elifsen Hanımlar şu an ikizlerime 26 haftalık gebeyim. Ödem çok fazla var. Kızımda da aynısı olmuştu ama bu gebeliğimde resmen iki katı. Doktorum yeşilçay limon maydonoz önerdi. Sizin var mı öneriniz?
Kurabiye93 elifsen Diyet . Karbonhidrat yagli ve sekerleri gidalari biraktigimdan beri butun odemim gitti
busraayksll elifsen YouTube da yattiginiz yerden yapılabilecek hareketler var, bol su iyi olur diye biliyorum ama ikiz olduğu için ne desem eksik olur şimdi sağlıkla kucağına alırsın inşallah:)
34Meltem12 elifsen Canım ben tuzu şekeri beyaz ekmeği komple bitirdim karbonhidratı azalttım akşam çok geç saatte yemek yemiyorum ve elimden geldiğince yürüyüş yapıyorum 38.haftamdayım suan gerçekten ödemim yok şaka gibi önceden ayaklarım davul gibiydi
Aselkus Kurabiye93 bende canim cekiyor diye bir ay full patatesle beslndim 4 kilo almisim bir ayda hem odem hem sekerim yukselmis bu ay kestim patatesi resmen uzerimden agirlik gitti
Syda78 Yeşilçay limon maydanozu doktor mu önerdi🙄 ben 24. Haftadayım aynı şikayet bende de var ama hiçbir şekilde onları kullanmadım benim bildiğim gebelikte yeşilçay maydanoz suyu falan zararlı uzak durulması gereken şeyler
elifsen Syda78 bizzat sordum. Hocam düşük erken doğum tehlikesi vs olmaz mı diye hangi tıp kitabında yazıyormuş dedi :) kendim de iki çoğumda yaptım dedi. İlk zamanlar önerilmiyor ama 5 aydan sonra hiç bir şey yapmıyor
semraveogluslari Syda78 benim doktorum bir litre suya tarçın ve ananas koymamı istedi günlük bir dilim ananas ve 1 kabuk tarçın 1 hafta içinde tüm ödemim gitmişti oğlumda ama şuanda kızıma hamıleyım hıc kulp almadım 22 haftalığım -4 teyim hatta ama çok odemliyim doktor bu sefer dırekt 1 dilim ananas önerdi oda bagırsakları çalıştırdıgından karın ağrım oluyor yemek istemiyorum zaten bu hamilelikte başından beri isal gibiyim ananas daha beter yapıyor beni yıyemıyorum kabızlık sorununuz da varsa en iyi yöntem ananas 👍
Deletedmom_112 elifsen benim doktorumda öyle şeylerin düşük yapması için tarla tarla falan tüketmen lazım demişti. Ayrıca onlarla bebek düşürülse istenmeyen gebelikler için kürtaj olmazdı herkes maydanozla hallederdi falan dedi. Mantıklı geldi söyledikleri. O yüzden doktorunuz en iyisini bilir bence onu dinleyin
Syda78 elifsen başta düşük daha sonra erken doğumu tetikliyor die biliyorum siz bilirsiniz tabi ama ben kullanma taraftarı değilim yinede😊
Bsrblr elifsen bende gram ödem yok gebelık zehırlenmesı çıktı 24 haftadayım tansıyon proteın kaçağı o testlerı de yaptırın ödemi çok olanda olurmus bende ödem olmadan çıktı valla yavrum yazık bsy yıyıp ıcemıyorum tansıyon cıkacak dıye nasıl büyür bılmem☹️ 24 lu haftalarda kaç gramdı kızlar bebekler bıde
Buketpendik Deletedmom_112 doğru demiş ben kağan kocatepeyi dinliyorum oda hamilelikte ağır kaldırma felan tarzı konulardan bahsetmişti okadar kasıcak bi durum yok aslında düşük için ben hamile olduğumu bilmeden ilk haftalarımda ağır kaldırmıştım çokmşükür bişi olmadı olmayınca olmuyo
Svgiim Tuzu kesince hemen ilk gunden farkediyor. Ayaklarım baya sismisti yürüyüş yaptım ,bol su içtim baktım olacak gibi değil son çare tuzu tamamen kesmiştim. Doğumdan sonra biraz biraz başladım 🤭🤭
Zeyzey055 elifsen hamur işi tuz 3 beyazı kes canim ilk gebeligimde bende balon gibiydim 32 de doğurdum cok kötüydü simdi 37 haftaligim sıfır ödem cok rahatım arada kaçamak yapıyorum tabiki de ama cok cok nadir tam buğday ekmeği yogurtlu sarımsaklı yiyecekler limonlu çaylar vs kendimi böyle düzende tutabiliyorum
aysglemrkn Bsrblr aynu sorun bende de var tansiyonunuz kaç oluyor. Genelde resmen aç geziyorum et de yememek lazım protein kaçağı olduğu için
Hanimeller elifsen hayır bunları karıştırıp içme sakın ödem söktürücü tarifi vermiş resmen ama bunlar gebelikte içilmez
MerveYusuf0147 Buketpendik aynen benim doktorumda bir bebek düşecekse sen hiç kalkmadan yatsan bile düşer demişti. Yani ağır kaldırmakla falan alakası yokmuş
Lale12 Yürüyüş, karbonhidrat kısıtlamak, bol su iyi geliyor. Yalnız tuzu tamamen kesmeyin sofra tuzları iyot içeriyor ve iyotu başka türlü almıyoruz bebeğin gelişimi için çok önemli bir mineral aman dikkat.