Hatice-6363 36+0da 15/11 tansiyonla hastaneye acil yatırdılar. İyi ki yatmışım. Evde gün boyu düşsün diye hep yattım düşmemişti. Sen ilaç kullanıyor musun? Haftan çok iyi, hiç korkma. 36+2de yüksek tansiyondan stres yaptım bebeğim erken doğmak istedi, hastanede olduğum için durdurmaya çalışıyorlar her gün. Yarın sezaryenle alacaklar şükür. Geç yakalandığımız için bi tehlikesi yok. Erken yakalansaydık bebek gelişemiyormuş, kan akımı yavaş gittiği için oksijen besin alamıyormuş yeteri kadar. Bizim bu haftadan sonra gelişti zaten gelişeceği kadar. Doktorlar da 36dan beri telkin veriyor, bebek artık gelişti bu haftalarda günde 20gr yağ depoluyor sadece, dışarda da yağlandırırsın ciğerleri organları gelişti artık dediler teselli ettiler. Yarın 37+0 kurtuluyorum şükür. Bu arada düşmeyen yüksek tansiyon ve aşırı ödemde preeklampsi yani gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyorlar. İdrarda şuan protein yok fakat geç gösterebilirmiş kendisini. İstersen idrar örneği + 24 saatlik idrar ver incelesinler. Benim doktorumun söylediğine göre son haftalarda sağlıklı bi gebelikte tansiyonun normalden de düşmesi beklenirmiş bu yüzden 12/8i aşsa da tehlikeli buluyorlar. Mutlaka incelet canım