sipsibel bence kesinliklleeeeee Girmeli yani girmeli değil girsin mecbur o kadar 😂😂😂 tüm anlarinizda sizinle birlikte olmali, sancılarinizda dogumunuzda hepsine eşlik etmeli şahit olmalı, hem bebeği ile bagi da daha kuvvetli olur hem size olan şefkati de büyür.
Fransa’nın bu huyunu o kdr seviyorum ki, özelde olsun devlette olsun eşi mutlaka istiyorlar bunun için çok tesvik ediyorlar ve hatta doğumun ardından ten tene teması babaya da yaptırıyorlar, ben hatırlıyorum bir ebe “eşi olmadan doğum yapan kadına çok üzülüyorum, çünkü çocuğu birlikte yaptiklari gibi birlikte doğurmalilar” demişti çok hoş değil mi ☺️
Birde sancı ve doğum anında özellikle eş kadının oksitosin hormonu salgılamasına büyük katkıda bulunur, eşin seni oksamasi öpmesi sarılması konuşması sende rahatlama sevgi ve zevk hormonunu salgılar buda oksitosin hormonu dur,doğumu gerceklestiren rahmin kasilmasina ve açılmasında işlev gören hormondur (tabi bunların hepsi seni seven ve seninde sevdiğin eş için geçerli yoksa stres ten başka bsye yaramaz)