yenibirannis Gerçek sancıyı ben de hep nasıl anlayacam diyordum, 4 gündür hastanede yatıyorum canım. Artık bayağı bilgilendim. Senin o sivri kuleleri karnını hafif kassan, yatma pozisyonundan kalkışa geçsen de oluyor. Ben mesela kendi kendimi karnımı sıkarak 80e filan çıkarabiliyordum sancılarımı. Sivri kuleler oluyordu böyle mesela. Veya bebek sert tekme atınca karnım kasılıyordu 2 saniyede gevşiyordu tamamen. O yüzden böyle sivri çıkıyorlar. Veya bebek toparlanması yaşarsan da yine hafif sivrimsi oluyor bu kadar sivri değil bi tık daha azını düşün. Esas sancı çok başkaymış ilk defa 4 gün önce yaşadım. Belin kasılıyor, belden bişe giriyor önüne kasıklarına ulaşıyor, o sırada yine yalancı kasılmadaki gibi bütün karnım semsert oluyor. Ama ağrın oluyor hafif, belden vuran bi ağrı. Bu da atıyorum 80lere çıktı yavaşça geliyor, 80den bir süre inmiyor, 80-81-80-79 diye en az yarım dk devam ediyor bitsin diye bekliyorsun, sonra o değer iniyor bir rahatlıyorsun gevşiyorsun.. Kağıttaki görüntüsü dağ gibi düşün, sivri değil ama birden yükseliyor, bi süre sabit, sonra aynı şekilde indiğini düşün, şekli tepecik tepecik. Bu bi döngü halinde geliyor, mesela her 15 dkda bir; 12dkda bir, hep sabit geliyor.. Çok güzel bir his, ben sevdim bu hissi.. ama bana hava hoş, max 90a çıkan yarım dk kalan düzenli sancılar benimkiler. 4 gün daha doğumu durdurmaya çalışıyoruz 37 olsun diye, inşallah artmaz 😅