Ayseebrar_123 Merhaba Rabbim bebeğine şifa versin insallah.Postunu yeni gördüm.5 ay 12 gun oldu doğum yapalı.bebeğim lizensefali ve hidrosefali hastası.Tanısı anne karninda kondu.38+6 da sezeryan ile dogdu.anne karninda ventikulleri 40 gectigi için artık olcülemiyor,beyin sıvidan görünmüyordu.Doktorlar yaşamayacagini söylemialerdi ama minik kelebeğim şavaşmayı tercih etti.Dogumum marmara üni pendik eğitim arst oldu.çunkü doğar dogmaz şant takilmaliydı ve alaninda en iyilerden beyin cerrahi dr adnan dağçınar dogumun 5.gunü ameliyatimizi yaptı3.40 gr dogdu.28 gun yoğumbakimda kaldı.hidrosefalisi şuan iyi durumda ama bizim baska bir rahatsızlığımıź(lizensefali) oldugundan ve hifrosefali yüzunden anne karninda beyin baskilandigindan beyin ne kadar hasar aldı bilinmiyor.şuan ng ile burundan besliyoruz yutma yetisi zayif oldugu için.görüyor fakat duyup duymadıgı bilinmiyor çünkü gelisimi hastaligina bağlı olarak geriden geliyor kulak yapisida o yuzden henuz test yapilamadı.bana felcli olabilir denmisti ama kıpır kıpır çokda kuvvetli bir kızım var.başını henüz tam tutamiyor fizik aliyor bu yuzden.dogdugundan beri fıskirtarak kusması vardı.hastaligina baglı olabilir yada reflü dendi.ama cok sukur 1.5aydir durdu ng markasi degisti belki eski ng midesini irite ettigi için kusuyordu bilemiyoruz ama cok sukur durdu.hastanede neredeyse tüm bölümlerden takipli çünkü beyin hasarı alan bebeklerde hersey ortaya cikabiliyormus.suan için cok sukur bu halimizede.genelde bu tarz bebekler hayatlarinin belli bir noktasinda muhakkak nöbet gecirirlermis öyle demisti nöroloji uzmani bizim simdilik eegmiz temiz nöbetimiz yok fakat zaman ne gosterir bilinmez.bu anlattiklarim benim bebegim için gecerli her bebekte semptomlar ve gidisat farkli olabilir.Yolumuz zorlu ama bebeklerimize inandigimiz sürece onlar bizden daha güçlü.tekrar gecmis olaun sormak istedigin olursa seve seve cevaplarim.