50 kilo ile hamile kaldım. Suan 62 kilodayım. Önceden çok zayıftım hamile kaldığım zaman haddi hesabı yok herseyi yedim. Beyaz ekmek olsun hamur işleri olsun, çikolatalar, pastalar aklınıza gelecek hersey, günde 3 adet çikolata yedigimi biliyorum. Gebelik şekerinden o zamanlar hiç haberim yok, hiç araştırmamıştım. Hamile olan herseyi yiyebilir diye düşünüyordum. Kimselere de sormadım, danışmadım. Neyse. Şeker yükleme yaptırmak istemiyordum ama iyiki yaptırdım. Neyse sonuçlar yüksek çıktı. Dahiliye yönlendirildim. Orada ölçüm cihazı almamı 1 hafta kontrol etmem söylendi. Sabah öğlen aç tok akşam hep ölçtüm yazdım. Kontrole gittim değerler çok yüksek değil diyet yapmanız lazım dedi. Diyetisyene sağlık ocağına gittim. Bi liste verdiler uymaya çalıştım bazen uyamadim . Yani söyle ki ara öğünler çok önemli. Ben bazen ara öğünleri atlayıp akşam yemeğine geçerdim ve tokluk sekerim yüksek çıkardı. Zaten sorunlu olan da tokluk sekerim. Suan 32 haftadayım dikkat ediyorum. Yuruyus yapıyorum. Şekerli seyler tüketmiyorum pirinç patates basit karbonhidrat hiç yok. Canım tatlı çekerse bir iki çatal alıyorum ama. Kafama o kadar çok taktım ki şekeri. Ölçmekten parmaklarım kahverengi oldu delik delik
İnsulin vermediler, ne gibi durumlarda veriyorlar bilmiyorum. Bu hafta yine açlık tokluk bakacaklar kan tahliliyle ama . Bebeğin kilosu 2200 gr doktor önden gidiyor dedi. Arada diyete uymuyorum dedim sanırım o yüzden. Sekerim çıktığı zaman yuruyus yapıyorum o zaman daha iyi geliyor. Belirli bi diyet listem de yok. Ne yiyip yenmeyecegini bildiğimden kendi kafama göre haZirliyorum. Sabah kahvaltım iki yumurta 1 dilim tam buğday peynir ve salata
Ara ogunde bir meyve ve yanında kefir yiyorum
Sonra öğle yemeği bazen yemek istemedigim zaman meyveli yulaf yiyorum
Sonra akşam yemegi yiyorum ne yaptıysam evde tavuk yemeği vs sebze kurubaklagil
Gecesi de acikcasi süt falan içerdim ama bebek kilolu diye onu da icmiyorum
Bu şekilde sürdürmeye çalışıyorum, benim için zor oluyor ama doguma 50 gün kaldı. O iyi olsun yeter kı.. 10 gün sonra kontrole gideceğiz halen kilo almaya devam ederse doktorun demesiyle yani bi çaresine yine bakacağım. Sormak istedikleriniz varda yardım ederim. Yada sizin bana önerileriniz varsa dinlerim.. belki de diyetisyene çıkmamakla hata yapıyorum bilmiyorum ama sürekli ölçüyorum arada ara öğünleri atladığım da yüksek çıkıyor akşam tokluk. Onun dışında sıkıntı yok.