Kızlar merhaba. Burada doğum hikayelerini çok okudum bana aşırı derece de moral oluyordu inşallah sizlere de bi nebze de olsa hikayem cesaret verir. İlk doğumumdan bahsedeyim ilk önce. 2018 yılında yine normal doğum için gittiğim hastane de panik atak geçirmem üzerine sezeryana alındım çok korkmuştum ve yapamayacağıma inandırmıştım kendimi hamileliğim boyunca ve doğum başlayınca gerçekten de öyle oldu. 5 sene sonra tekrardan hamile kalınca bu sefer gerçekten normal doğum istiyordum ve hamileliğim boyunca kendimi buna inandırdım. Yapıcam dedim. Etrafımda ki herkes yapamazsın dedi. Bütün olumsuzluklara rağmen ben kendime inandım. Çok araştırdım sancı anında neler yapabilirim nasıl doğru nefes alırım doğum anında nasıl ıkınırım hep bunları araştırdım okudum. Normal doğum konusunda iyice bilinçlendim. Geleyim doğum hikayeme 37+4 te cuma günü doktor kontrolüm vardı. Ne nst de sancım vardı ne de herhangi bi açıklık. Doktorum daha gelmez gününü bile doldurabilir dedi. Pazar gecesi birden adet sancısı gibi hafif hafif sancılarım başladı düzenli değildi ama sabaha kadar da geçmedi ertesi gün 38 haftalık olmuştum tam ve sancılarım hala devam ediyordu. Hafif sancılardı ve dayanıyordum. Doktorum gelmesine çok var dediği için hiç doğum sancılarına yormadım üşüttüğümü falan düşündüm. 38+1 salı sabah namazından sonra sancılarım biraz arttı ama yine de dayanabiliyodum. Namazımı kıldım yattım uyudum. Saat 8.30 da sancıyla uyandım takip ettim 3 dk bir geliyodu. Sancılarım 2 dk düştüğünde sıcak duşa girdim sanırım orda baya ilerleme oldu çıktığımda 1 dk da bir geliyodu sancılarım. Annem vardı yanımda o anda hastaneye gidelim diyor ama benim sancılarım hala dayanılmayacak gibi olmadığı için gitmek istemedim. Çünkü sancılar çok şiddetlendiği zaman nst ye bağlı kalmak istemiyordum. Sancılarımı evde çekip hastaneye gittiğimde doğurmaktı hep niyetim Rabbim de öyle nasip etti. Annemin ısrarıyla saat 12 de hastaneye gittik iyi ki de gitmişiz acilden girer girmez suyum patladı. Beni apar topar doktorun yanına aldılar. Doktorum muayene ettiğinde 8 cm açıklığım vardı. Hemen beni acilen doğumhaneye aldılar. Doğumhaneye geldiğimde daha üstümü çıkartamadan ıkınmam başladı. Beni çatala zor yetiştirdiler 15 dk içinde doğumum gerçekleşti. Sancılar falan hiç zorlamadı beni kızlar. Sancı anında sadece dern nefes alıp mum üfler gibi üfledim nefesimi geri. O şekilde odaklandım ve herşey daha kolay ilerledi. Size tavsiyem korkmayın ve yapabileceğinize inanın. Sonrası geliyor zaten
Pozitif mi Pozitif Ssvd Hikayem ❤️
- Düzenlendi
Maşallah gözünüz aydın olsun.. hangi il hangi hastanede doğum yaptınız? Fiyat neydi ssvd için
minikmelegim_ teşekkürler sağolun. Kocaeli gebze yüzyıl hastanesinde oldu doğumum. 15 bin ₺ idi. İndirimli fiyatı bu ama normal fiyatı ne kadar tam bilmiyorum
AAmine1823 15e bulsam da bende yapabilsem keşke. .. burda 30-40-50 binlerde ssvd :( mecbur sezaryen oluyorum o da 13
minikmelegim_ siz hangi şehirdesiniz acaba
AAmine1823 çok hayırlı olsun bende istiyorum iki doğum arasında hemen hemen 3 yıl olacak ama korkularım çok var kanama dikişler zarar görür mü diye
AAmine1823 riskli diyorlar 8 cm acikliga kadar nasil dayandiniz? Aklimda deli sorular 😵💫 ilk dogum gibi aslinda ama masallah tebrik ederim sizi Allah anali babali buyutsun. Bende isterim ssvd yi ama tekrsr ayni sancilari cekip cekip sezaryen oluo hayal kirikligi yasamak da istemiyorum. Ama boyle pozitif hikayeler motive de ediyor. Bilmiyorum cok karisik duygular hissediyorum bu konuda
AAmine1823 ssvd yapan bir doktora mı gittiniz ve bebeğinizin cinsiyeti neydi MaşaAllah bu arada
minikmelegim_ Bnde öyle
AAmine1823 istanbuldayım ben. Ssvd yapan doktor az var yapnlar da çok fiyat veriyorlar
AAmine1823 Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi biz ssvd isteyenlerede bu kadar güzel bir doğum nasip olsun insallah🤗 Sezeryan in sonrası normal doğumun öncesi zor diyorlar sizcede öylemi?
AAmine1823 birde dikiş falan oldumu ?
minikmelegim_ Anadolu yakasindaysaniz pendik medipol aytakin hoca 20000 tl, atasehir medar betul ve funda hoca 18000 tl suda doğum 20000 tl bilginiz olsun
Goncadgy ben çamlıca medipole gidiyorum bir doktor vardı destekleyen. Medikal muhasebeden 20 küsür fiyat almıştım ama sonra zamlandı muhtemelen 30a çıktı sormadım tekrar oraya ama özel muayenehaneleri olan birkaç doktorla görüştüm hem kendileri çok istiyor hem hastane ayrı ücret alıyor. Şuan bana sezaryen günü verildi bir hafta sonra olacağım. 18.000 iyimiş burda sormuştum da yanıt alamadım pek keşke daha önce bilseydim ataşehirdeki doktorla mutlaka görüşürdüm :(
minikmelegim_ Hayırlısı böyleymiş o zaman 🤗 inşallah sizinde pozitif doğum hikayeniz olur sağlıkla alın kucağınıza 🙏
MehmedinZeynebi teşekkür ederim. Ben o konu da bi sorun yaşamadım. Zaten ssvd yaptıran bi doktorla yola çıktığım için uygun görmeseydi söylerdi dikişlerle alakalı. Doktorum her zamn yapabilirsin diye destekledi beni. Sıkıntı da yaşamadım çok şükür.
Skarakas açıkcası ben hastaneye gittiğimde açıklığımın daha az olduğunu düşünüyordum. Çünkü sancılarım dayanılmayacak gibi olmadı. Son yarım saat 45 dk kısımda şiddetlendi onda da yine dayanabildim. Doktor 8 cm dediğinde ben bile inanamadım gerçekten. İlk hamileliğimde de sancı çekmiştim ama açıklığım bu kadar hızlı ilerlememişti bunda 3 saat içerisinde tam açıklığa geldi
minikmelegim_ zeynep kamilde de yapıyorlar ssvd bilginiz olsun düşünürseniz eğer.
AAmine1823 benimde destekleyen doktor devlet hastanesinde özeller gibi ilgi gösteremiyor konturollerini yaparız uygunsa herşey doğumunda olur dedi insaAllah bende sorunsuz atlatirim
Biranneikibebek_ evet ssvd yapan bi doktorla yoluma başladım. Erkek bebeğim oldu