Foruma en çok pozitif doğum hikayelerini okumak için giren bana da kendi hikayemi yazmak nasip oldu. İki gün önce planlı şekilde spinal sezaryen doğum yaptım. İst. Reyap hastanesinde Op.Dr. Gönül Kazezoğlu ve ekibi sayesinde mükemmel bir doğum geçirdim. Anestezi ekibi spinali yaparken sıfır acı hissettim. Sondadan da korkuyordum ama onu da uyuşmadan hemen sonra taktılar onu da hiç hissetmedim. Halbuki en çok korktuğum şeylerdi ve sıfır travmayla doğumum gerçekleşti. Benimle sürekli sohbet ettiler, yapılacak işlemleri aşama aşama anlattılar beni rahatlattılar ve on dakika içinde kızım dünyaya geldi. O an yepyeni bir dünyanın kapıları açılmıştı. Genelde hepimizin aklında olan soru olan şu karına bastırma olayının nasıl olduğuna gelince inanın öyle ağrılı sancılı bir şey değil doğum sırasında bebeğin çıkması için göğüs altından tek seferde bastırıp ittirdiler ve zaten uyuşuk olduğumuz için sadece dokunmaları hissedebiliyoruz bu esnada sakin kalıp bebeğimize odaklandığımızda her şey yolunda gidiyor sonra bebeğimi getirdiler yüzüme yasladılar ilk ten temasımız gerçekleşti ve bu hayatımdaki en güzel ve en özel andı. Sonrasında ise Gönül hocam dikiş işlemlerini tamamladı ve gerekli ilaçlar verildikten sonra odaya alındım, hemşireler üzerimi giydirdi, hasta bezi taktılar, karnıma da torba koydular rahmin şişmesini ve kan toplamasını önlemek için ardından da meleğimi getirdiler ve ona kavuştum. 6 saat sonra ilk yürüyüşüm gerçekleşti çok hafif bir sancı hissettim ama nefesime odaklanıp kalkmayı başardım ve ondan sonra kendi kendime defalarca kalktım. Ağrım oldukça ağrı kesici yapıldı, antibiyotik ve kan sulandırıcı verildi ve bu süreç boyunca benimle çok güzel ilgilendiler. Bugün kızımla taburcu olduk ve ben dünden beri kızımı emzirebiliyor, tamamen olmasa da birçok şeyi yapabiliyorum. İnşallah sizlere de benimki gibi bir doğum diliyorum🌸