guzelanne01_ mylifeAslan canım kuzenimin bebeğini götürdük Dream Baby spa var instgramdan bak görürsün…Ben adanalıyım ama maraşa gelin geldim oğlumu maraşta götürdüm spaya
Balpamuk elifsen bizde cinsiyetine göre huyunu beğendiğimiz birisine kırk kaşık su saydırıp o suyu bebeğin banyo suyuna ekler onunla banyo yaptırırız 🤷🏻♀️
000 elifsen bizde ev ev gezilir yumurta felan toplanır yumurtalar boyanır hatta şekilli renkli renkli yanına tuz,şeker vs koyulur süslenir sepet şeklinde verilir 😃🧡🧡
000 elifsen birde 40 suyu olur bebek yıkanır o suda altın,para,tuz,şeker, daha birçok şey koyunur yıkama filesinin üzerine suyunuda gül yaprakları atılır 🧡🧡
Fik Bizde de mevlüt var yemekli flan yapılıyor akrabalar çağrılıyor kuran okutuluyor yemek yeniliyor flan yasin dağıtılıyor gibi gibi ama ben yapmayı düşünmüyorum Kur’an’ı anneme okutacağım Afrika ülkelerine de bağışlar var yemek kurban kuyu vb mevlüt masrafı ile bağış yapmayı planlıyorum 🙏🏻
Milkamilka 40’ı çıkınca akrabaları ziyarete gidersin bebeğe hediye verirler yumurta verirler yumurta gibi pürüzsüz olsun diye 😂 erkekse yüzüne un sürerler yaşı uzun olsun ak sakallı dede olsun diye
Deletedmom_116 Kevgirle şu dokulurmus ama ben sadece kendimi ve oğlumu yıkadım bide okudum o kadar başka biseyden haberim yok😂
yorgunanne_ elifsen biz de 40 çıkarma tası var altın renginde babaannem zamanında hacdan her kızına almış nesillerdir öyle devam ediyor bazen kırkı çıkmadan da o tasla yıkarız
karaguzelirem_ Bizler manavız bizim yöremizde 40 mevlidi yapılır kuran okutulur evde veya camii de yemek dağıtılır yemekli olur tavuk pilav ayran gibi mesela…. Bir de 40.gün anne bebek bir arkadaşına bir akrabasına 40 uçurmaya oturmaya gider bizde böyledir başka değişik bir şey bilmiyorum benim ailem böyle yapıyor ben böyle gördüm ☺️☺️ ama çok değişik yorumlar okudum şaşırdım
Delidolu elifsen bizde Anneni ALtin YuzuGu TaraK Kolye Falan Suyun içine Konulur Bı Kaç Cümleyle o suyLa Hem anne Hem Bebbek Banyo yapar