Hzzz Sdknurr eminim ki isim konusunda yasayacagi tek sknti bu ben ismimden memnunum ama ömrüm hep düzeltmekle gecti mesela.Bizim cocuklarin jenerasyonu daha farkli olacagi icin düsünmeden edemiyorum.Serra çelik diyecek örneğin iki rr ile diye duzeltecek en basitinden telefonda yapiyorsa gôrusmeyi krsi taraf kodlarmısiniz diyecek sonra o baslayacak samsunun s si …nasıl seneryo yazdim ama 😁😁😁yasadigim icin ôrnek vermek istedim
bi_de_bayil_istiyosan Ben de böyle bir post açıp sormayı düşünüyordum kızlar bana da dürüstçe yorum yapın lütfen ben de kızımın adını “helen” koymayı düşünüyorum başka bir isimde yok aklımızda nasıl sizce ? Bu arada Serra ismi de çok güzel ben çok beğeniyorum canım
Ihlamurrengi bi_de_bayil_istiyosan ben de Helin koymauı düşünüyorum. Helen yunanca sanırım bana biraz büyük ve ağır gibi geldiği için Helin dedi eşim Helin koyacagız nazsipse
Freyan bi_de_bayil_istiyosan Helen çok güzel ogrencim vardi Helen isminde. Amcası Truvali Helen filminden koymuş adını.Bu tarz isimler yazıldığı gibi okundugundan Türkçe’de problem olmuyor.Yoksa ülkemizde telaffuz sıkıntı. Kodlama denen şey yok bizde oysa yabancı dillerde vardir.O yüzden yanlış duyumlarda ismin de yanlış yazılması vs resmi yerlerde sıkıntı yaşayabiliyorz biz kendi adımdan biliyorum.Helen ismi çok net ve anlaşılır,telaffuzu da güzel bence.
bi_de_bayil_istiyosan Ihlamurrengi evet Yunanca bir isim, nadir herkeste olmayan bir isim istiyorduk bu hoşumuza gitti anlamı da güzel yumuşak huylu, ince, nazik. Ama hala tam emin olamıyorum. Helin de çok güzel bu arada kuzenimin ismi çok naif, sessiz sakin bir kızdır.
Ihlamurrengi Sdknurr Serra çok baskın “r” harflerinin oldugu bi isim. Çocuk için agır gibi. Çok hoş gelmiyor kulağa. Seren falan düşünebilirisiniz
bi_de_bayil_istiyosan Freyan evet haklısınız telaffuzunda da bir sorun olmaz gayet açık ve net. Teşekkür ederim 🙂
teachermom1 Sdknurr Ben sevemiyorum açıkçası. Türkçe değil, telaffuzu diğer çocuklar açısından zor. Beğeniyorsanız koyun ama mühim olan sizin fikriniz.
annesiylebali Sdknurr benim de 20 gün önce kızım oldu, kız ismi bulmak bence çok zor. Başak, berrak bunlar benim çok hoşuma giden isimlerdi ancak gerçekten özellikle ortaokul zamanı çocuklar çok acımasız oluyor gerçekten isimle dalga geçerler diye maalesef bunları koyamadım. İpek ismini koyduk biz onunla da ipek yolu diye dalga geçebilirler ama inşallah geçmezler😔
ezeynep Sdknurr Ya bence Serra kulağa güzel geliyor ama bebebise ağır gibi mesela buyuduğunde süper bir isim olur ama,zaten onun annesi sensin sen en iyisini koyarsın o isim senden ona bir armağan gibi düşün kendi gönlün hangisine ısınıyorsa onu koy bence
Bsrcip Sdknurr Serra bolluk bereket ferahlık demekmis. Alya ise sema yüksek yer demekmiş..bence Serra isminin enerjisi daha güzel. İsim insnain karakterine hayatına yansıyor oyuzden anlamları güzel isimler koyulması taraftarıyım
Nesrin-57 canım benim kızımın adı İnci Serra bir buçuk yaşında çok naif ve uyumlu bir bebek . İlk başta biz de iki tane r harfi sıkıntı olur diyorduk ama Serra ismi şuan çok duyulmaya başlandığı için problem olmuyor . Sağlıcakla gelsin minik prenses inşallah hayırlı doğumlar , ben de şimdi ikinci kızım olacak inci Serraya uygun isim arıyorum