BİZ BUGÜN ÇOK ŞÜKÜR 9 GÜNLÜĞÜZ
Sonunda 5 gündür parça parça yazıp paylaşabiliyorum inanın çocuğumda kabarcıklar çıktı uykusuzluk ve çocuğunu gözünün önünden ayıramıyorsun o acı çektikçe tükeniyorsun, sanırım sıcaklardan oldu kaç tane doktora götürdük ama ilaç veremediler alerjiden şüphelendiler
GELELİM POZİTİF NORMAL DOĞUM HİKAYEMİZE
son 3 haftadır hep adet sancıları vardı sancılar çıkıyor ve hiç açıklık yoktu çocuğum da çoktandır kanaldaydı 38 biterken 39 uncu haftada en aşağıdaydı herkes doğum olur diye beklerken ama doğum sancılarım hızlanmıyor ve açıklık olmuyordu özelden devlete geçtiğim için 41 i beklicez dediler bekledik ve 41 olduğu gün suni sancıyla doğum olacaktı hersey tamamdı ama benim astımım olduğu için o hastanede nöbetçi göğüs doktoru da olmadığı için başka hastaneyi söylediler ve hastaneye sevk ettiler hastaneye gittiğimizde kontrol yapan ilk doktor 37 haftalıksın dedi ve ben şok oldum 3 tane doktor 41 derken siz nasıl 37 diyebildiniz benim cihazım böyle gösteriyor dedi o zaman cihazınızı değiştirin dedim 41 olduğuna dair evrakları görünce kendide şaşırdı..çocuğun 37 haftalık diyen doktor ilk çatı muanesini yaptı öyle bir yaptıki nst odasına zor yürüdüm aslında çok iyi yaptı benimde istediğim buydu neyse Nst yaptılar sancılar çok yoğun çıkınca yatış verdiler ben bu hastanede de suni sancı olacak sanırken asıl kendi sancılarım artmış git gide yoğunlaşınca suni vermemişler öğlen 1:30 da yatmıştım akşam 9 da 3-4 cm açıklığım olduğunu nöbetçi doktorumdan öğrendim ne yapıyorsan devam et iyi gidiyor açıklığın dedi… odanın içinde her yarım saatte nst saatim gelene kadar hem yürüdüm hemde duvardaki demiri tutarak çömelmeler yaptım bu mutlulukla daha da güçlü oldum gece saat 12 gibi sancılarım felaket arttı ama buna rağmen yinede yürüyüşleri zorlamaya çalışıyordum fakat sürekli kaka yapma isteği geliyordu lavaboya her gittiğimde kan dökülüyordu ebeye söyledik alttan muane yaptı o gittikten yarım saate hafif kanlı suyum döküldü biraz ve tekrar alttan muane yaptı bu sefer karnıma bastırarak suyumu tamamen patlatıp suyu boşalttı ve doğumu hızlandırdı 10-15 dakika kadar daha ıkınmalarım oldu çocuğun kafası görününce hemen hızlıca hazırlandılar sancıyı çektiğin odanda doğum oluyor doğum bitince çocuğu emzirip kendine gelince başka odaya transfer ediyorlar neyse ıkınmamın ilk olanı tabi nefes yetersizliğinden dolayı olmadı ikinci için bol bol nefes alıp sağlam ıkın enerjinin tamamını bu ikinci ıkınmaya harcadım astım olduğu için yinede hersey hazırdı ama hiçbirine gerek kalmadı çünkü ben o anda bile akıl edip diyaframdan nefesi sağlam alıp doğurabildim karnıma koyduklarında göz göze geldik o anı hiç unutamam oğluşumun bana ilk baktığı o gözleri asla unutamamki birde topuk kanı alırlarken yalvarır gibi gözlerime bakmasını unutamam … benim ebem çok iyiydi ve genç güzel kadındı, dikişimi de o dikti ince eleyip sık dokudu resmen.. Ama ben sabırsızdım bir an önce kuzumu kucağıma alıp emdirmek istiyordum.. Asıl yoruculuk sabahtan itibaren başladı testler bizi çok yordu 32inci haftamda toxsoplazma olduğunu öğrenmiştik detaylı araştırma yaptılar toxsoplazma olan hamişler perinatolojinin verdiği spiramisin ilacını kullanın esss geçmeyin …bursa şehir hastanesinde çok güzel ilgileniyorlar her 2 saatte çatına bakıyorlar ama açılma hızlı olsun diye de inceleyerek çatının biraz derinden kurcalıyorlar sadece bazısına çok soru sormucan ama, İyi ki şehir hastanesine gitmişim dedim Onlar bu kadar Zorlamasaydı belki normal doğum yapamayabilirdim çatısı açılmamış Bursa’da yaşayan hamişler Bursa şehir Hastanesi’ni tercih edin derim çatına bakarken ne kadar da canın acısa da sabredin çünkü sonucu istediğin gibi oluyor inanın sırf suni sancı almayın diye yapıyorlar acımasızlıktan değil… Benim hikayem şimdilik bu kadar sorusu olana elimden geldiğince cvp vericem belki biraz geç olur belki de zamanında ama mutlaka cvp yazıcam… Allahım anneliği bütün kadınlarımıza tatdırsın gerçekten bebişinle sende yeniden doğmuş oluyorsun, sıfırlanıyor gibisin iyiki de doğurmuşum diyorum Allahıma çok şükür diyorum Allah doğum yapacak hamişlerimizede kolaylık versin🙏🙏 sadece dua🤲🤲 edin çabuk geçiyor 🙋🏼♀️🙋🏼♀️🙋🏼♀️