Neslihankrhmt evet benimde ilk gebelikti ben ikili testte öğrendim ense kalınlığı çok fazlaydı. Her yerinde ödem vardı beyninde özellikle. Amniyosentez felan vermedim ben durum zaten belliydi tek doktorlada kalmadı 6 7 doktor gezdim hepsi aynı şeyi söyledi. Gebelik sonlandırma yapıldı. Bebekten parça alınıp bakıldı trizomi 18 çıktı. Zaten anne karnında sonlanan bir hastalıkmış çok fazla yaşayan örneği yok yaşayanlarda makineye bağlı yaşıyor maalesef.
Ben diğer bebekten 2 ay sonra gebe kaldım. Bende diğerini öğrendiğim de Hadi ikinci de böyle olursa diyordum çok korkuyordum o iki aylık süreçte kafamı topladım normal bir şey olduğunu kendime ikna ettirdim. Gezdim moralimi yerine getirdim. Yine doktora gittim hamile kalmadan tetkikleri yaptırdım. Ve kaç tane doktor söyledi bu sadece anlık saniyelik bir şey herkesin başına gelebilirdi sağlıklı bir annenin nasıl krozomozom bozukluğuma sahip bebeğinin olma ihtimali varda sizinde o kadar var denildi. Yani diğerleri ile aynı ihtimale sahiptik 2. De. Şanssızlık denildi yani o an hücre fazla bölünmüş ve böyle bir sıkıntı yaşanmış. Allah rahmime bebeğimi düşürdüğü anda endişelerimin hepsi gitti. Sadece tek bir anda çok korktum 2 li teste girerken önceki travmam tekrarladı resmen… sonrasında yine tabiki korka korka gidiyorsun kontrollere ama burdaki annellerin eminim hepsi böyledir bu çok normal bir iç güdü. Testler temiz geldikçe çok şükür duruma zaten daha da alıştım. Hiç aklıma bile gelmedi korkularım. Birde ben fetal dna yaptırdım o da içimi rahatlattı bol bol dua ettim elimden tek gelen buydu her hamile aynı şeyi yaşayabilir orası kitli bir kutu kimse bilemez endişe etmeye devam ederseniz bebeğiniz daha fazla endişelenir o yüzden zamana bırakın her şeyi şu an bebeğim 7 aylık oldu çok şükür doğum yaklaşıyor geçmişteki acılar unutulmuyor ama bebeğin için toparlanıyorsun iyi oluyorsun 🫶🏻