• Öneri
  • Sizin Ve Eşinizin Meslekleri 🤓

Yenibirannee yazılım destek uzmanıyım eşimde teknik hizmetler ve projelendirme yöneticisi. Çok güzel bi işim vardı evden de çalışıyordum hala da tek tük iş yapıyorum ama çocuklarım hep ön planda onları bırakamam. Şirket kurdum e ticaret için ama olmadı kalan malları pazarda bile sattım çalışmayı çok seviyorum ama çocuklarımı daha çok

Yenibirannee ben kimyagerim,kimya öğretmeniyim,iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım,sosyal hizmetler uzmanıyım.Evlenmeden önce hepsinde çalıştım ancak eşim Mali Müşavir onum ofisi var bende işi bırakıp onunla çalışmaya başladım artık muhasebeciyim kendi çalışma saatlerimi günlerimi kendim belirliyorum keyfime göre :)
Şimdi 36+4 olduk izin verdim kendime çalışmıyorum artık kaburgalarım acıyor masada otururken.Doğumdan sonra iyi hissettiğimde tekrar dönerim diye düşünüyorum:)

Yenibirannee eşim askeri personel bende daha önce muhasebe bürosunda çalıştım şimdi büronun işlerini evden yapıyorum 30 haftalığım 2 hafta sonra izne çıkıcam ben artık çalışmaktan sıkılmış durumdayım bir an önce çıkmak bide ev hanımlığını denemek istiyorum ☺️

Yenibirannee eşim İnşaat mühendisi müteahhitlik yapıyor ben iç mimarım pandemi zamanı işi bırakmıştım hamile olduğumu öğrendim 3 yıldır evdeyim kızımı büyütüyorum şimdi oğluma hamileyim inşallah 1-2 yaşına gelince kendime iş kurmayı düşünüyorum evde olmak insanı çok bunaltıyor 1 sene influencerlek yaptım bu zamanda 1 senedir de dolapta kıyafet satışı yapıyorum yine evde olsamda kendimi oyalayacak şeyler buluyorum :/

Yenibirannee ben çocuk gelişimi mezunuyum eşim inşaat mühendisi. Rehabilitasyon merkezinde çalışıyordum en son üniden beri hep çalıştım ama eşim yurt dışında bi projeye geçince 2 yıldır çalışmıyorum bende şimdi hamileyim zaten 😇

Yenibirannee, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Yigit_Yagiz_Moms evet her iki oğlumda da aynı tanı konuldu. Özel eğitim aldık 2 sene ama büyük oğlumda aynı zamanda üstün zeka tanısı oldu diye daha çabuk toparladı. O 11 yaşında şimdi küçüğü 3.5 yaşında atipik otizm tanılı ve özel eğitim alıyor süreç devam ediyor kelimeler çıkmaya başladı çok şükür.

Fey benim yiğenime de atipik tanısı kondu 2022 ekim ayında. O günden beridir özel eğitim alıyor ama sizin de söylediğiniz gibi çok hızlı ilerleme kaydetti onun da üstün zekalı olduğunu düşünüyor eğitmenleri. Siz nasıl anladınız bunu ve hangi eğitimleri aldı oğlunuz rica etsem anlatır mısınız annesi ve babası biraz tedirginler

• Fey bunu yanıtladı.

Yigit_Yagiz_Moms belirgin özellikleri oluyor zaten diğer çocuklardan farklı olduklarını anlıyorsunuz. Göz teması azlığı, parmakla işaret etmeme, nesneleri tanımaması, oyuncakla amacına uygun oynamaması, babaya-anneye atılmaması. Bunlar bizdeki belirtilerdi psikiyatri doktorundan randevu aldık bizi rama yönlendirdi raporu aldıktan sonra da eğitime başladık. Bireysel başladık yaşı küçük diye sonra grupta eklendi. 1.5 sene sonunda rapor kalktı. Öğretmeni bir zeka testi yaptırın dedi 4 yaşında yaptırdık yaşıtlarından üstün çıktı. Okumayı öğrenmişti o zaman kendisi. 4 işlem yapabiliyordu. 64. Ayında okula başlattık. Şu an 7. Sınıf öğrencisi.

Fey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Eğitimleri arasında hangileri vardı acaba? Yiğenim şu an floortıme konuşma terapisi ve okul eğitimine yönelik akademik eğitim alıyor

• Fey bunu yanıtladı.

Yenibirannee ev hanımıyım açıktan okula devam ediyorum eşim astsubay bu arada hem hamile olduğumu öğrendim hem 7 ay Balıkesir 7 ay İzmir görevi var sonra tekrar atama yapılacak biraz sıkıntılı geçecek gibi duruyor hayırlısı

Yigit_Yagiz_Moms büyük oğlum için eğitim aldırmıyoruz çünkü otizm tanısı kalktı üstün zeka tanılı. Onda da ilkokulda bilsem uygulamasına katıldı kazandı bilsem öğrencisi. YouTube da bir şeyler paylaşıyor takip edebilirsiniz🥰

https://youtube.com/@hangar-amg?si=GBY2tLcvRZAAiHYb

3.5 yaşındaki oğlum için dil konuşma ve bireysel eğitim alıyor. Rehabilitasyona gidiyor.