babyy__ yaklaşık 2 yıldır var primim zaten tahmini Nisan sonu doğum. Doktora doğum parası için rapor mu İsticem tekrar işe alırlar zaten eşimin calistigi şirket
Kendini SGK li gösterip dogum ücreti alacaklar var mi?
babyy__ tamam sağolun
Jale155 ben metrobusun kapısında karnım burnumda ise gideyim aylarca, burada kendimizi nasıl SGK’li göstereyim nasıl para alayim konuşuluyor ya neyse..
minikoannesi123 kuzum ben otobuşlerde dolmuşlarda bayılıyorum 2 gunde bir hastaneleik oluyorum ama hala çalısmaya devam ediyorum muhasebesiyim istiesem çalısmadan yaptırırim sigortamı ama ah işte sonradan olacaklari biliyoruz
babyy__ siz gerekli uyarıyı yapmışsınız, gerisi için yapabileceğiniz bir şey yok artık 😊
minikoannesi123 ahaha aynen son ayimdayim bu sıcakta işe gdiyorum arabam var şükür ama olmasaydı otobuslerde dayanmak zorunda kalacaktım kimse de yer vermiyor bu zamanda dogurmasaymis diye düşünüyorlar..bunlar da bedavadan para alma derdine düşmüş haram bir kere haram içine sinen alsin yesin
Bedavadan para alma veya usulsuz bisey sormusum gibi bazi arkadaslar yorum yapmısta.arkadaslar ben lisans mezunuyum isimi yapamiyorum evde yan gelip yatmiyorum kasiyerdim işsiz kaldim biyerde temizlik ve cay yapmaya basladim calistim.simdi esim dükkan aciyor diye yaninda calisirim o da doguma yakin ben cikinca yerime birini alir diye düsündum.ben esimin yaninda sgkli çalisan olarak işe baslamaktan ve bu sekilde ödeme alabilirmiyim diye sordum.usulsuz biseyden bahsetmedim ayrica devlet tesvikinden yararlanmadan primimi ödicektik yani cebime 5-10 bin fazla girecekti.Eşimin yaninda calismam sorun olur mu diye tereddutte kaldim vazgectim kucuk bir ihtimalde olsa sorun yaşarsam sgk ile ugrasmak istemiyorum kalsin.ben esimin yaninda calisacam doguma yakin eleman alacak.benim yine primim yatmaya devam edecek
Jale155 yengemde aynı şekilde yapıp doğum yaptı bir dünya da doğum parası aldı