QueenMother Seherkoc yiğenimin adı esila çok tatlı uyumlu bi kız kur’anda geçen bi isim Ve sebbihûhu bukreten ve asîlâ(Bu ayetteki akşam saatleri demek
QueenMother Beyzanury1234 nette yazan bütün anlamlarada inanmayın derim mesela ecrin ücret anlamına geliyormuş
2prensessannesi Minikperi ı ile i aradı bir sesle okunur ama si dşye okunmakta sakınca olmaz ki bütün arapca isimler dilimize geçerken öyle oluyor. Esila manasız değil demek istedim yoksa akşam manası var koyulmasa daha iyi. Fatma diyoruz ama asış arapçada fadıma ee o zaman manasız mı olmuş oluyor hayır. Aişe mesela yine. İbrahim ismi asıl ibranice de abraham mış arapçaya ibrahim olarak geçmiş yani söylenişteki yfak tefek uzatmalar kalınlıklar ismi etkilemez o zaman isim kalmaz. Arapçada ö yok ama ömer diyoruz örnekleri çoğaltabiliriz
Minikperi 2prensessannesi evet ama Esila türkçeye geçmiş bir kelime değil verdiğiniz örnekler artık kültürleşerek Türkçeye geçmiş isimlerdir. Sizinle daha fazla tartışmıcam çünkü aynı düşüncede değilim. 🤚🏻
Eslemim34 Minikperi Türkçe isim olmak zorunda değil. Yasaklanan isimler bellidir kuran da da geçer. Bunlar haricinde her isim konulur.
Aytac27-07 Vera güzel isim bence anlamıda güzel(haramlardan yasaklardan kaçınan) farklı isim olarak lidya da güzel, sidelya ismi de güzel ,şuan bende kararsızım😂😂😂😂🥹🥹🥹
Minikperi Eslemim34 ben anne babaya okunuşu yanlış ya da anlamsız isim koymaması konusunda bir öneride bulundum sizce konulabilirse siz koyabilirsiniz bu benim fikrim. Evet ben ilahiyatçıyım evet tebliğ yetkisini kendimde buluyorum evet Arapça da biliyorum. Sıkıldım artık post sahibi insanlar dışında herkesin ahkam kesmesinde. BU BENİM FİKRİM SİZİ İLGİLENDİRMEZ. (Yasaklanan isimlerin kuranda yazdığını nereden çıkarttınız? Liste var herhalde ayet paylaşırsanız seviniriz) Mesela Peygamberimiz babaannesi Berre’nin ismini Fatıma olarak değiştirmiş. Kuranda nerede geçiyor? Gerçekten ilginç. Artık karışmasak mı birbirimizin fikrine. Dediğim gibi ben karışmadım sadece ÖNERİ’de bulundum.
smy-95-26 Esoo7 Tuana ismini de düşünebilirsiniz benim çok beğendiğim bir isim anlamı cennete düşen ilk yağmur damlası demek