Selam kızlar 38+2 yiz , evlendigimde hep çok korkardim doğumdan 25 aylik oğlum var ilk doğum sancilarimi hep evde cektim .. hastaneye gittiğimde acilmam yok diye eve dönmüstüm 2 saat sonra suyum patladi hastaneye gittim gider girmez 6 dakika içinde dogurdum . Ama nedense bu 2. Dogumumdanda çok korkuyorum .. 2. Doğum daha rahat oluyor diyorlar ama yinede ister istemez korkuyorum yakında 2. Doğum yapanlar nasil geçti sürec ? Dahami kolaydi yoksa daha mi zor ??
2. Doğum
Çok daha kolaydı sancı şiddeti bile ilkine göre daha hafifti süreç daha hızlıydı ilkinde dikiş kesi vardı ikinci de hiçbiri yoktu ilkinde daha çok kanamam vardı ikinci de daha az vardı
Agrikesici benim de 26 aylık oğlum var, ikinciye hamileyim daha 24+3 teyiz. Ben de ikinci doğum nasıl olur merak içindeyim, daha hızlı olduğunu hatta sancıların sıklaşmasını çok beklemeden hastaneye gidilmesi gerektiğini okudum ama doğruluğu nedir bilmiyorum 😄 Umarım kolay doğumlarımız olur. 38 hafta içindesiniz ya bu hamilelikte hiç çatı muayenesi oldunuz mu hani açıklık var mı diye kontrol ettiler mi?
Elisaden ay hadi inşallah darısı başımıza 😄 peki ilkini kaçıncı haftada ikincide kaçıncı haftada doğumunuz oldu? Daha geç veya daha erken mi merak ediyorum
Elisaden umarım benimde rahat olur yaa … benim ilkinde kesi yoktu içten yirtilma olmustu çok az .. insallah bundada olmaz ..
yesilkahve catı muayenesi olmadım 1. Dogumum 11 gün erken gelmişti şuan son 12 deyim🫣 son 5 gündür çok baskı hissediyorum o kadar.. evet banada sancılar 5 dakika ya düştüğünde hastaneye gitmemi söyledi doktor. Yoksa ilk doğuma göre bunu evde doğurabilirsin geç kalma dedi.🤣 yaa insan unutuyor hemen yalan değil ama yinede korku var içimde yalan değil çok zor bir süreç rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲🏻
Agrikesici ya ben de ilkinde 40 a kadar bekledim kendi kendime diyorum ikinci daha erken gelir o kadar kalmaz herhalde ama işte daha geç de olabiliyor demekki 😄 ay evet sen çok dikkat et sancılara hemen git doktora😄 ya bende korku yokta oğlumdan bir gece de olsa ayrı kalıcam ya o beni endişelendiriyor
yesilkahve ilkini 40+3 de 6cm açıklıkla hastaneye gittim 2.de 38+2 de 8cm açıklıkla hastaneye gittim cinsiyetleri aynı ikisininde ❤
Agrikesici bence olmaz ıkınmanızı kontrol etmeniz çok önemli yırtılma için
Bende geçen sene mayısta sezaryan amileyati olmuştum buda ikinci sezaryan buda on beş gün sonra amileyat olcm korkuyorum sizce iyi gecermi
Agrikesici benim de 30 aylık bir oğlum var ve ilk doğumjm bir gün evde sancı çektim 17 saat de hastanede sancı çektim öyle doğum olmuştu çok zordu ama hamileliğim bir okadar da kolaydı çok aktif geçirmiştim şimdi ikinci için aynı şeyi diyemem 25+5 olduk ama ilk öğrendiğimden beri çok zor geçiyor mide bulantısı mide yanması halsizlik felan çok zor bir markete gitmeye gücüm kalmıyor ev işini bile zor yapıyorum bel ağrısından doğumum inşallah bu zorluğa rağmen kolay gecer gün yaklaştıkça korku sarıyor
Elisaden ay daha çok darısı başıma inşallah 😄 bende ilkinde 40.haftada 5 cm açılmayla gittim, bu sefer son günlere kadar beklemek istemiyorum 38 de istiyorum hep 😄😍 hayırlısı olsun tabi ki 💜
Ay bnde 2. Doğumdan korkanlardanım. İlki 21 aylık 38 haftada çatı muayenesinin ardından doğumun oldu biraz zordu yırtılmam oldu şimdi çok geçmeden 2. Ye hamile kaldım doğumum kasımın sonuna denk geliyor yine aynısı olacak yırtılma olacak diye aşırı korkuyorum . bazen afedersiniz lavobaya girdiğimde bile vajinal temizlik yaparken sanki halen dikiş kısmı hassas ve yırtılmaya müsait ince deri gibi geliyor . Ay 2. Doğuma kolay diyenleri çok duydum bizi biraz rahatlatın 2. . Norma doğumu yapan annişler. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin
Elisaden inşallah canım 🤲🏻
Glcn12 bendede 2 hamileligimde bel ağrısı oldu Halen bile zor kalkiyorum yataktan bacaklarim bile tutuluyor .. Rabbim yardimcimiz olsun bende korkuyoruumm🤣 dogurunca yazacam mutlaka
Dilek_5 bende doğumu üstünden o kadar gecmesine Ragmen sanki Halen 10 cm acik 🤣🤣 öyle hissediyorum vallah rabbim yardımcın olsun canimm
Agrikesici ilk doğum 10 gün gecikti gelmeye niyeti yoktu mecbur suni sancı verdiler hem içten hem dıştan tam yırtık oldu.😣 Suni sancıdan 26 saat sonra doğum gerçekleşti çok çektim. 😣 şimdi 2.hamileliğim 37 haftalığım nasıl olur nasıl gelir hiç bilmiyorum bende merak içindeyim 🥹
chefmom ne kutsal bisey ya su acilari cekmemize Rahmen 2 -3-4 demeden doguruyoruz 🤣 rabbim Bi sancida kurtarsin inşallah canimm🤲🏻