Buraya üçüncü kez normal doğum hikayemi yazmak nasip oldu 🙏🏻😍 veee artık 3 çocuklu bi anne olduğum için ancak 3 ay sonra doğum hikayemi yazabildim 😇Öncelikle bedeninize güvenin bizler, yaratılış olarak doğurma fıtratında dünyaya geliyoruz bedenimiz buna çok uygun kendimize ve bedenimize güvenelim ben yapabildiysem herkes yapar çünkü benim normal de acı eşiğim çok düşük bi serum yaptıramazdım nasıl doğurdum bende şoktaydım 🙈 ilk doğumum ,
Yiğit Oğlum , 2018’de 3430 kilo 50cm normal doğum ile dünyaya geldi 💙
ikinci doğumum kızım ,Eliz 💗 2019 da sezeryanla dünyaya geldi ( makat geliş ve kordonu boynuna doladığı için 5cmle acil sezeryana alındım 4280 kilo 53 cm doğdu )
Üçüncü bebeğim 2022’de normal doğum oldu 34 haftalıktı maalesef kaybettim 😔 (kalp hastasıydı 1760kilo )
Gelelim ipek kızımın doğum hikayesine ben Fransa’da yaşıyorum burada normal doğumu çok destekliyorlar fakat rahmimde ki yaradan dolayı ve bebeğimin iri olmasından dolayı bir ihtimal sezeryan olma ihtimalim vardı fakat daha önceden her ikisini de deneyimlediğim için normal doğum taraftarıydım. 37 haftalıkken sancılarım başlamıştı günlük yürüyüşlerimi ihmal etmedim bol bol yürüyüş yaptım sıcak duşa girdim bol hurma tükettim 😊
ebe kontrolünde yoga ve egzersiz çalışmaları yaptım. Oğlumda 38 haftalıkken suyum geldiği için aynısını bekledim ama her hamilelik farklıymış aynısı olmadı 🤷🏼♀️
4 Mayıs günü sancılarım çok sıklaşmıştı zaten 5 Mayıs da tam 40 haftalık oluyordu akıntım fazlaydı nişan gelir mi diye hep kontrol ediyordum diğer kızımda nişanım gelmişti ama bu kez herhangi bi belirtim yoktu ( sancılar dışında ) 🤷🏼♀️😊 gündüz oğlumu ve kızımı yıkamıştım onlarla vakit geçirirken sancılarımın daha da arttığını hissettim bu arada akşam oldu ama onları uyutmadan hastaneye gitmek istemiyordum çünkü bu kez anneme depremden dolayı vize çıkmamıştı çocuklarımı uyutup gidecem diyordum , bekar olan görümcemi çağıracaktım öyle de yaptım çocuklarımı uyuttum öptüm kendimce vedalaştım arkadaşıma mesaj yazdım Meryem ana otunu suya koyması için. ve Eşimle beraber gece 1 de evden çıktık hastaneye geldiğimizde ebe kontrol etti ve açıklığımın 4cm olduğunu söyledi 😇 hemen epidural yapalım dedi fakat oğlum da epidural aldığım için sancıyı net hissedemiyordum haliyle düzgün ıkınamamıştım oğlumun başını vakumla çekmek zorunda kalmışlardı tabi bu bende böyle oldu herkes de farklıdır bu yüzden epidural almak istemedim 4 cme kadar dayanmışım az daha çekeyim dedim nstye bağladılar sancılarım düzenli çıkıyordu ama artık artmaya başlamıştı her sancı geldiğinde eşim belime masaj yapıyordu ben derin nefes alıp 10 a kadar sayıyordum bu aşamada konsantre olmak çok önemli bağırmak yerine sadece konsantre olmamız gerekiyor ✨ çünkü Rabbim , bizler için bi nefes alma izni veriyor resmen mucize gibi 💫 10 sn ve sonra geçiyor sonra nefes alıyoruz bida sancı geliyo ama dayanılmayacak gibi değilmiş gerçekten de herşey beyinde bitiyormuş ilk doğumum da sadece boş boş bağırıyordum çünkü zamanında eskilerin anlattığı kötü doğum hikayelerinin etkisi altındaymışım dediğim gibi acı eşiğim normalde çok düşüktür ama herşey beyinde bitiyor ben bunu yapabilirim dedim kendime bunu endeksledim bu sırada doktorum geldi bebek çok iri daha önceden bi bebek kaybınız var rahimde yara var yırtılabilir açılma hızlı ilerlemezse sezeryana almak zorundayım risk almak istemiyorum dedi o an ağladım çünkü bu kadar sancı çekip sezeryana girmek istemiyordum dediğim gibi daha önceden her ikisini de deneyimlemiştim benim , sezeryan sonrası sürecim çok zor geçmişti ama normal doğum sonrası ise hemen toparlanmıştım o an eşimde bende çok dualar ettik bi baktım ıkınma hissi geliyor ama afedersiniz büyük tuvaletim gelmiş gibi eşime dedim Volkan sanırım tuvaletim geldi kalkmam lazım eşim ebeyi çağırdı ebe şok da tam açıklı… tuvaletin değil , bebeğin geliyor ıkın ıkın ıkın … dedi doktorum içeri girdi oda şok da bu arada İnstagram da bi video izlemiştim çeneyi göğsüne doğru dayayıp tüm gücünüzle derin nefes alıp kabız olmuş gibi ıkınmak gerekiyor ve var gücümüzle ittirmek gerekiyor ayaklarımı tamamen yukarı doğru çektim var gücümle ıkındım bu sırada eşim elimi bi an olsun bırakmadı ❤️ başımda terimi siliyor saçlarımı okşuyor dualar ediyordu ❤️
Doktorum , bebeğimin saçlarını gördüğünü söyledi bu aşama da kesi atılır diye düşündüm ki kesi atmadı aniden içeri iki tane erkek ebe girdi hepsi karnıma doğru bi bastırdı veee 05.05.2023 Saat 09.51 de 4210 kilo 51 cm ipek kızım doğdu 💗 direk göğsüme verdiler mis kokusunu içime çektim eşimle birbirimize bakıp hem mutluluktan hem kaybettiğimiz bebeğimize ağladık bize ilaç gibi gelmişti bu anların hepsini karşımızda tablet açık bi şekilde hatıralarımızı kayıt ediyordu… ben ipek kızımı severken doktorum dikişlerimi yaptı bi saat doğum odasında hem benimle hem babasıyla ten tene temas da bulundu aynı zamanda hemen emzirdim çok güzel ilerledi … 🙏🏻🌸
Uzun oldu hakkınızı helal edin 🤍 Doğum sürecimde herkese çok dua ettim bedenimize güvenelim hepiniz sağlıkla kucağınıza alın inşAllah herkese hayırlı doğumlar diliyorum ✨🤍🙏🏻