peri5860 Ben de normal doğum yapmayı çok istedim son An’a kdar hep normal dedim sezeryan ı aklımdan bile geçirmiyordum 38+5 de çatı muayenesi oldum ben o gün doktorum öyle söyleyince bide sonraki hafta bayrama denk geldiği için özelde zorunlu olmadıkça çocuk dr vs gelmiyor denince 2 gün sonra sezeryan doğum yaptım ben.
Etkilemek istemem ama böyle bir riskleri varken bildiğim halde söylemeden üzerimde vebali kalsın istemedim
Eltim doğum anında karnına bastırdıkları için idrar kaçırmaya başladı seneler sonra, geçen yılda sırf bu yüzden ameliyat oldu evet normal doğum güzel ama çatı dar muhabbetinde yapılan işlemler ilerleyen zamanlarda yada bebekte kalıcı hasarlar bırakabiliyor.
olumsuz etkileri varken kendinide bebeğinide hiç riske sokma tertemiz ol sezeryanını. Ben doktorum bana o riskleri anlatırken her saniyesinde Normal doğum için ısrar edersem bu risklerden birini yaşarsam bebeğime zarar gelirse diye öldüm öldüm dirildim her saniye, boncuk boncuk terledim doktorum şok oldu.
Ama İyiki sezeryan olmuşum hem çatım darken normal doğum yapamazdım beceremezdim yAni.
Şimdi kızım 4 aylık çok şükür bin şükür ilk zamanların sezeryan acısı geçti geçiyor Yani. Kendini normal diye odaklama şartlama eğer seninde çatın darsa ne kendini yor ne bebeğini canm dilerim en doğru kararı alırsın 🌸