Tgcgkhn yaz buraya haber bekliyoruz.
Bu arada şunuda söyleyeyim tecrübe ettiğim için şeninde aklında bulunsun yapar yapmaz sen bilirsin.
İlk gebeliğimde 36+1 de ciğer geliştirici iğne oldum 36+4 te doğmuştu
Her şey iyi güzel iki gün sonra bebeği kontrole götürdük sarılığı çok yüksek çıktı. Kuzenlerimin doğumunda gördüm duydum sarılık muhabbetini ama emzirdiler geçti gitti.
Bizimki erken doğduğu için ağır geçirdi 1 hafta yoğun bakımda fototerapi aldı.
Onu kucağımdan alıp öyle yoğun bakıma girdiler böyle kapıda kaldım . Hayatımjn en kötü en zor bi haftasıydı. Makineyle sağıp bırakıyorum yara oluyor kan akıyor sonra üstüne birde mastit oldum kiii şapşahaneee
Geçen gün sağlık ocağında son kontrolümü oldum bilgilendirmeler yapıldı ve ben sordum .
Başıma geleni anlattım ve dedim ki
O zaman sütüm gelmiyordu az geldi eğer bi kaç kere mama vermiş olsaydım aynı durumu yaşar mıydım yine sarılığı çok ağır geçirir miydi?
HAYIR DEDİ.
İlk zamanlar sütün gelmemesi normal
Biberona alışır diye istemiyorlar doğru ama kalıkla enjektörle bi kaç kere verseydin hem sen rahat ederdin hem bebek doymuş olurdu o stresi yaşamazdın.
Zaten yoğun bakımda da her defasında anne sütünü vermiyorlar. Mama gene kullanıyorlar sende çektiğinle kalıyorsun. DEMİŞTİ.
Aklında bulunsun. Benim cahilliğime gelmişti 22 yaşında ne bilicem. Amannnnn mama verme daha seni emmez dediler.
Bitmek bilmeyen koca karı lafları
O yüzden baktım emzirmeye çalışıyorum sütüm az geliyor vericem mamayı. Gene emzirmeye çalışıcam tabiki.
Seninde okuyanlarında bilgisi olsun 🙏
Tgcgkhn