SahraSibel Kızlar Merhaba, 1 hafta önce hastaneye gittim serviks 26,5 mm kısalık düşük riski bar dediler beni bugün tekrar riskli gebeliğe çağırdılar gittim 24 mm olmasına rağmen hiç bir şey vermediler yapmadılar… Ne yapıcam bilemedim
tlhmrv SahraSibel kaçıncı haftadasin? Nasıl bişey vermezler önlem almazlar gittikçe kisalirsa başka sorunlar olur başka doktora daha gitmeni öneririm. Bnm kısais ağrılarım vardı önemsemedim gitmedim meğer kisalip açılma başlamış 24. Haftadan beri erken doğum riskim var iğneler ilaçlar anca duruyoruz
Sebnem9593 SahraSibel Bence başka bir doktora git nasil bisey vermezler bende de var kisalma 9haftadir yatiyorum progestan fitil proluton iyne vuruluyorum buna rağmen kisalma devam ediyor
Sara-2007 Kecmis olsun Bendede kisalma var on gün yatdim hastanede ilaclar herşey yapildi Sonra eve gittim yine doktorjm yatis verdi on gündür yine yatiyorum Size ilaclar uyneler gitmeli neden vermiyorlar
tlhmrv SahraSibel o süreye kadar başka doktora gitmiceksen yat ve hiç kalkma tuvalet harici canım bu kalktikca iş yaptıkça yurudukce kisaliyo o zmana kadar kendi onlemni kendin al. Ve korkma sakın ilaçlarla ve dinlenmeyle uzuyo öyle sürekli kisalmicak zan zaman kisalip zman zman uzucak dikkat edersen
SahraSibel tlhmrv 3 farklı doktor gördü beni de doktorlar çok rahat artık kimse profesyonel değil teşekkür ederim
tlhmrv irem10 evet canım. Kasılmalar olunca açılmada yaptı .. kasılma olmasın diye nidicart ve endol verdiler onlar baya iyi geldi kısalık içinde progesteron ve proluton iğne verdi toparladı biraz çok şükür
irem10 tlhmrv benim bebeğim 1 hafta onde 590 Gr 23+4 gözüküyor , regl e göre 22+4 um ben. 31 mm çıktı rahim ağzı doktor normal iyi dedi sadece takip etsinler dedi bir şey olmaz inşallah iyi mi bu sayı
tlhmrv irem10 canım 25 altı riskli .. senin şuan iyi ama kısalma ihtimali de var ondan takip demiş zaten.. ama dinlen iş yapma mümkün oldukça yat çok yürüyüş yapma ayakta çok kalma bunlara dikkat edersen uzar bile ..
irem10 tlhmrv teşekkür ederim. Kisalmaz inşallah 31mm çıkıp her şeyi yapan arkadaşlar var psikoloji de çok önemli bence
tlhmrv irem10 20. Haftada detaylida 28 olcutuler kendi doktorum sorun yok iyi dedi bnde dikkat etmedim normal hayatıma devam ettim 24. Haftada kontrole gittim o sürede kasık ağrım ve alttan sızlama batma bn normal gebelik ağrıları sandım ve kontrolde açıklık kısalma hepsi vardı apart topar hastaneye gönderdi ciğer geliştiriciler serumlar iğneler… Bnm yaşadığımı yaşama diye uyarmak istedim sadece dikkat et diye psikolji tabiki onemli ama bu erken doğum evresindr psikolojindr normal olmiyor zaten Allah korusun
irem10 tlhmrv aslında 30 altı sıkıntı 30 sinir dedi size nasıl 28 de bişey olmaz dediler ki onu anlamadım detaylı ultrason kim yaptı periontolog mu normal kadın doğum uzmanı mi ? Ben usaktayim Uşak’ta periontolog yok Afyon’a gittik park hayat hastanesi gülengül hocaya profesör kendisi. Şimdi nasılsınız
tlhmrv irem10 bnde profa gidiyorum canım sınır 25 dedi oda hastanedeki diğer doktorlarda şuan daha iyiyim iğneler ilaçlar şuan 33 . Haftadayim