Mrb iyi günler anneler. Doktorum geçen hafta demir ilacı verdi ama kocaman kapsül ve ben hap içemiyorum. Söylediğimde suya boşalt iç dedi veya kaşığa al üstüne su iç dedi. Her iki yöntemi de denedim her defasında midem bulanıyor tam içerken ve kusuyorum. Ben de bir kaşık yoğurdun içine boşaltıp içiyorum.Süt ve süt ürünleriyle de etkisi azalıyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Böyle olan var mıdır acaba?
Demir ilacı
DilanDelal bi çok demir ilacı bende de bulantı ve kusma yapmıştı. Sedifer diye demir ilacı aldım devlet karşılamıyor ama yan eksini hiç görmedim
Ozlem_bykr benim kusmam içtikten sonra değil içme esnasında yutarken kusuyorum girmiyor bile mideme. 😔
DilanDelal suya katılıp içilenleri de varmış doktora sorun değiştirir muhakkak. Evet demir ilacı kullanırken çay, kahve, süt ürünleri tüketimini 2 saat önce veya sonra yapmak gerekiyor
DilanDelal bende içemiyordum ferifer diye verdi kaşık şurup şeklinde tane tane karamelli tadı hiç ilaç gibi değil
DilanDelal kapsülü yutmak gerçekten çok zor oluyor bende aile hekimime farklı ilaç yazdırdım mg az yuvarlak
Churcill suya boşaltıyorum yine kusuyorum yapamıyorum tutamıyorum bi türlü😥
sozer1 onu kullanıyordum hamilelikten önce inş onu verir bana
Cerennx küçük haplarda bile sıkıntı yaşayan ben ve kocaman kapsül. Hiç kolay değil cidden
DilanDelal tiksinerek içtiğiniz için oluyo muhtemelen içip biraz sonra kussanız ilaç yaramıyo derdim ama öyle bi durum da yok ki. Bende kansızlık olduğu için gebelik öncesi de arada bir kullanırdım değişik demir ilaçları hiç midemi bulandırmaz
Churcill ben de çok kullandım ama bu cidden çok kötü alır almaz çıkıyor. Size de çok geçmiş olsun🙏
DilanDelal bende öyle inan arvelesi bile ikiye kesip yutan biriydim ne kadar zorluk çektim şimdi kapsül yutamasamda hekimden rica ettim küçük olsun yutamıyorum diye bakalım faydası oldumu sende zamanla alışırsın
DilanDelal suya kat dediyse meyvesuyuna katıp dene istersen bazı ilaçlar direk alınması gerekiyor çünkü bi bildiği vardır doktorunun
DilanDelal C vitamini ile birlikte alın bende o şekilde oluyordu kutusunu bile görmem midemi bulandırıyordu bırakın içmeyi portakal suyu ile iciyorum hemde demir emilimini arttırıyor doktorum tavsiye etti
Cerennx benim de durum aynı umarım bir şekilde almayı başarırım
Cerennx meyve suyu deniyim bi belki içebilirim öyle tşk ederim
Elcoo123- yarınkini öyle yapayım ben de inş içebilirim
DilanDelal ya takviyelerim buyuk ben de yutarken zorlaniyorum. Söyle tapiorum hap iciyormus gibi degil de bolca su iciyormusum gibi dusunup hapi aklimdan cikarinca hic bir yere takilmadan yutmus oluyorum bide oyle deneyin. Likir likir su icer gibi
Lafayette çocukluğumdan beri hap fobim var. Ancak küçük hapları dediğiniz gibi yapabiliyorum onun dışında büyük hapları geri atıp yutamıyorum. Allah yardım etsin bizlere😌🙏