Rabia_91 1 dk sabır ederseniz iğne halloluyor içiniz rahat olsun. Kesinlikle sizi soktukları duruş pozisyonunu bozmayın. Omuzlarınızı aşağı indirip kafanızı öne eğmenizi istiyorlar. Belinizi iyice geride tutmanızı söylüyorlar. Zaten birisi önünüzde durup ne yapmanız gerektiği söylüyor. Omzunuzu tutuyor.
Ben geçen Salı günü sezaryen oldum. İşlem sırasında Korkudan Spinal yerine genel anesteziye geçelim dedim ama korkum çok gereksizmiş.
İğne yapıldıktan sonra sedyeye uzatıyorlar o sırada zaten bacaklarda his gidiyor. Bacaklara ve göbeğe birşeyler sürdüklerini hatırlıyorum. dişçide yapılan işlemler gibi düşünün orada birşeylerle uğraşıyorlar.
Ameliyat sırasında sakin yapılı birinin sizinle konuşmasını sağlayın. Ameliyat ekibinden birisi beni konuşarak çok güzel rahatlatmıştı. Eşimi ameliyata almamışlardı. Medicana da oldum.
Anestezi kaynaklı herkeste farklı etkiler oluşabiliyormuş sanırım. Baş ağrısı, omuz ağrısı vs. bi yere ağrısı vuruyor.. bende belde oluşan ve sağ omuza vuran ağrı oluştu. Özellikle yatar pozisyonda ağrı artıyordu ve nefes alıp verirken batma hissi oluyordu. Sakız çiğnedim bolca su içtim yürüyüş yaptım ve ağrı kesicilerle toparlayabildim. Bu ağrı Spinal iğnesinden çok daha kötüydü :) sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah