Cgllay Fatos- valla ben etsiz cig köfte yedim cok sevıyorum ayrıca cok kasmadım hamd olsun suan 5.5 aylık hamıleyim. Gebelıkten önce beslenmem nasılsa hep öle devam ettim. Sadece alkolü ve sigarayı bıraktım 6 haftalıkken. Önceside bilmiyordum cünkü.
Fatos- Cgllay Ben de günde 1 2 defa sigara içiyordum 4 haftalıkken öğrendim hemen bıraktım. Zaten mide bulantısı oluyor bırakmak zor olmuyor bende.
Fatos- ZumrasMom_ Evet benim komşumda Urfalı “Biz hamileyken hep yiyorduk birşey olmadı diyor. Bir de çok iyi yoğurdum korkma” dedi ama yine de tereddüt ettim ister istemez. Bir de görünce canım çekti yiyemedim kaldım öyle.
Fatos- mrsmom_ Ben de Kola tüketiyorum malesef. O kadar da dikkat etmiyormuşum demek ki. 12. Haftamızda ikili test var bakalım merakla bekliyorum. 😊
Fatos- Beyzanury1234 Ay bende çok sucuk severim ama yemiyorum malesef. Arada canım sucuklu tost çekiyor baskılıyorum malesef. Çiğköfte konusunda Maşallah inşallah hep sağlıklı olur bebişlerimiz 🙏🏻
__mom1 Fatos- canım onlar hep çiğ et yedikleri için zaten hamilelik öncesi toksoplazma pozitif olmuşlardır çoktan. O yüzden onlara bir şey olmayabilir ama senin vücudun alışık değilse yemiyorsan şuan yeme. Ağzına atmış bulunmuşsun yapacak bir şey yok şuan ama bir daha çiğ et yeme.
Dolphin16 Fatos- ben etsiz olanından yedim doritoslu olanından yurt dışındayken hep duyuyordum Türkiye’ye gelince kesin yicem dedim nese yedim ama bebek beğenmedi herhalde sabahı zor ettim 🤦♀️🤦♀️
Fatos- Dolphin16 yani baharatlı ise Eğer rahatsız etmiş olabilir mideni Emzirirken de böyle şeylerin rahatsız ettiğini duydum bilemiyorum.
Dolphin16 Fatos- evet yememem gerekirdi baharatlı cipslerdede aynı tepkiyi alıyorum ama canım çekti bi kere bişey olmaz demiştim 🤦♀️
Dolphin16 Aslında mantık olarak herşeyden azar azar yemek aşırıya gitmemek lazım . Sosis salam kokoreç çok severim aç bitirlere bayılırdım Allahtan canım istemiyor et yiyemiyorum ama canım çekseydi aşırıya kaçmadan yerdim 😀