Alpimabi İlk bebegimde aşırı dikkat ettim muzu yumurtayı cevizi kaşarı hiç eksik etmedim 3200 doğdu oğlum. İkinci bebegim olacak bu hafta hiç dikkat etmedim ama hergun tereyağlı yumurta yedim ve karpuz çok yedim bebeğim 3200den fazla doğacak. Biraz da kafada bitiyor sanki ben öyle düşünüyorum colasindan abur cuburuna herseyi yedim çünkü 🤷🏻♀️
Hilalgurce Alpimabi şahsen ben anne bogazsak ise bebe alıyor diye düşünüyorum ilk bebeğim 3800 idi. Herşeyi yerdim, 2. De sıcaklardan yiyemiyorum 3200anca dogar
EmineTarik BCAN çiğ badem-fındık-ceviz, muz, sade soda, kaşar peyniri, kabak çekirdeği ama öyle 3,5 gün yemek yetmez ben 25 haftada başladım hergün düzenli bir şekilde tüketiyorum hepsini
Sareee39 Zeyzey055 evet canım ilk gebeliğim benimki sezeryan planlı ben tüketiyorum baya araştırmıştım bebeğe çok kilo yapıyor hergün 1 kase mutlaka yiyorum ben ve gelişimi önde gidiyor ama normal doğumda öyle bir etkisi var mı bilmiyorum hiç denk gelmedim öyle bir bilgiye detaylı araştırmak lazım tabi
Zeyzey055 Sareee39 benim.duydugugum.kadariyla 42 43 de doguruyorlar manda sütü yoğurdu tuketenler planlı sezeryansa bir problem olmaz da normal.dogumlarda sıkıntı olabiliyormuş bizzat arkadaşlarım 43 haftalik doğmuşlar anneleri soylemisti
Prensesruya Sareee39 manda yoğurdu yiyenin normal doğumu kolay olmaz derler bizim burada hatta manda sütü bulunan hiçbir ürünü kadınlar yemez.
Hanimeller inscnmya valla benım bebeğimde geriden gelıyormus kilosu genetik olabilir diyolar ama anası babası iri nasıl oldu anlamadım 😂
Mdiyebiri Bebeğin kilosunu doktor doğuma yakın zamanda mı kaçıncı haftada söylüyor? Benim happy mom programı 200 gram diyor şu an😄 18.hafta
gulcanak02_ Mdiyebiri aslında normalde boyunu ve kilosunu söylemesi lazım zaten ilk gram gram söylüyo doktorun söylemese bile sen sorduğunda illa söyler ben 18 haftamda gittiğimde 326 gramdı onlar sadece tahmin olabilecek ağırlığı söylüyorlar kişiden kişiye kiloda değişiklik olabiliyo 22 haftamda detaylı ultrasona giricem bakalım 4 haftada kaç gram aldı metak ediyorum☺️
Sareee39 Prensesruya bana göre tamamen hurafe bunun bilimsel bir açıklaması yok internette de yenebilir protein açısından gayet zengindir diye bilgilendiriliyor doktorum da biliyor yediğimi öyle olsaydı yeme yerdi annem en çok manda yoğurdu aşermiş günde 3 kase yermiş hatta kardeşim 7. Ayda erken doğum olmuş bu doğumdan sonra bebek tuzlanması ile eşdeğer birşey bence
pembemor25 BCAN keçi sütü, koyun yoğurdu,kefir, haftada 4-5 gün et günde 2 yumurta, muz, tahin pekmez
Prensesruya Sareee39 eminim haklısınızdır bu konuda fakat insanoğlunun bilinçaltı hissettikleri ile doğru orantılı çalışır . Yani birinin ben manda yoğurdu yersem doğuramam demesi kişinin bedensel ve ruhsal sağlığını bu yönde inandırması demektir. Sizde takdir edersiniz ki bizler hamileyken normal psikoloji ile asla yapmayacağımız şeyleri yapıyor ya da inanıyoruz. Bu yüzden bu tür inanışlara dahi hamileyken dikkat etmemiz gerekiyor.
Melekecre Muz kaşar peynirini öneririm,sade maden suyuda kilo aldırıyormuş,ben magnezyum için hergun iki tane içiyordum kilo aldığını burdan öğrendim
Ilk-annelik BCAN canım doktorlar dıyor tabi yeyin ama ne yerseniz yeyin bebekler ılla genetiğe göre olsun bazı şeylere göre olsun doğacağı kilo zaten bellidir dıyor fazladan alırsınız kıloları dıyor