55 dk süren aşırı pozitif doğum hikayem
Her gece doğum hikayesi okuyarak uyuyordum hamileyken :) çok hoşuma gidiyordu buradaki paylaşımlarınızı okuyarak kendi doğumumu düşünmek. Paylaşma sırası bana geldi.
Eşim subay, 3 aydır yurtdışı görevindeydi. 40. Haftama girdiğimde izine gelecekti yanıma,yani 20 mayısta. Ama araç yok, 19 Mayıs yoğunluğu filan diye 18 Mayısta akşamdan geldi. Allah tarafından gönderildi 19 Mayıs sabahı doğurdum çünkü :D
Neyse, 18 Mayıs akşamı eşim gelecek diye evde yemekler yaptım, evi temizledim filan hareketli bir gündü benim için. Akşamı eşim geldi, iki aileler birlikte vakit geçirdik.
Sonra uyuduk. Gece ara ara regl sancısı gibi hafiften sancılarım geldi ama yorgunum çok ayakta durdum diye aldırmadım. Uyumaya devam ettim hep. Uyutmayacak sancılar değildi bu arada. Sonra sabah oldu. Saat 9 gibi kalktım, regl sancısı gibi ama bir tık daha artmıştı. Acaba yalancı sancı mı diye sıcak bir duş aldım. Belime sırtıma sıcak su tuttum. Duştan çıktım kasılmalar devam ediyor. Kasılma sayarı açtım, kasılmalarım 5 dk da bir oluyor. Ama ne suyum geldi ne de nişan denilen akıntı hiçbir şey yok.
Kasılmalar 5 dk bir geliyor ama gidince çok rahatsınız hiç birşey yokmuş gibi. Gelince eşim belimi sıvazladı hep, hemen geçiyor.
Sonra doktorumu aradım, sancılarım var ama dayanılamayacak gibi değil, doğum sancısı mı anlamadım dedim. O da 5 dk da bir ise gel bakalım dedi. Sonra 11 gibi hastaneye gittik. Giderken aileme haber verdim.
Doktorun yanına gittik hemen, alttan muayene etti, baktı 4 cm açılmam var. Hemen yatış verelim dedi.
Eşimle oda ayarlama için hastane yatış bölümüne geçtik bir kaç imza attım. Sonra odaya çantamı bıraktım. Üstümde tayt vardı. Hastane kıyafetini giymek istedim rahat edeyim diye. Ebe ve hemşire beni doğumhaneye aldı giydirmek için. Tamamen soyundum üstümde sadece hastane önlüğü kaldı. Sonra doğum yapılan makasa çıktım ebe açılmama tekrar baksın diye,6 cm olmuşum. 15-20 dk da 2 cm daha açılmıştım. Beni indirmediler doğumhanede kaldım. Nst bağladılar. Sancılarım hale dayanılacak seviyede bu arada. Normal regl sancısı gibi. Hatta regl de devamlı bi ağrı var. Bunda gidip geldiği için dinlenme arasında çok rahatsın. 25-30 sn ağrı geliyor gidiyor. Korkulacak birşey yokmuş gerçekten.
Sonra suyumu patlattı ebe. Hiç acımadı patlatırken bu arada ince bir çubuk soktu herhalde anlamadım. Sadece suyumun geldiğini hissettim sıcak çiş gibi akıyordu. Suyum patlayınca sancıların dozu daha hissedilir oldu. Ama 20 saniye sancı geliyor gidiyor. 15 dk filan da orada durdum. Kaka gelme hissi oldu. Ebeye dedim kakam var, utanıyorum napçam. O da utanma yap dedi. Sonra baktı tekrar bana 8 cm olmuşum. Doğum oluyor sen sancın gelince ıkın ben doktoru çağırıcam dedi. Doktor geldi bir kere ıkındım kafası çıktı. İkinci ıkınmada bebeğimi doğurdum. Ve bebek çıkarken hiç bir acı yok, sadece huzur var. Hep “Doğum sancılarını ve doğumu severek kabul ediyorum. Allah’ın bahşettiği doğumu, kolaylıkla gerçekleştirmeye niyet ediyorum. “ diye dua ettim. Çok şükür çok güzel doğum hikayem oldu. Allah tüm gebelere daha kolaylarını nasip etsin. 🙏🏻