Herkese merhaba, 27+4 haftalık hamileyim bu üçüncü hamileliğim diğer ikisinde hiç bir sorun yaşamdım ve normal doğum yaptı. İki hafta önce doktorum plasentamın doğum kanalına yerleştiğini söyledi ama daha zaman olduğunu ve belki yukarıya çekilebilir. Tabi benim bu konuda
hiç bilgim olmadığı için girip internette okudum biraz ve çok tedirgin oldum çünkü bana doktorum bu durumun tehlikesini anlatmadı nelere dikkat etmem gerektiğini bile söylemedi. Ve bu sabah kanamayla uyandım hemen hastaneye geldim bebek iyi çok şükür ve bugün için yatış verildi eğer tekrar kanamam olmazsa yarın sabah eve gidebilirim. Bu durumda olan başka hamileler var mı nasıl geçiyor hamileliğiniz nelere dikkat ediyorsunuz ya da böyle durumu yaşamış ve doğum yapmış anneler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

hamileanne26 öncelikle geçmiş olsun canım 🙏🏻 34+4 haftalık hamileyim 21. Haftada detaylı da bebeğim eşi aşağıda ama rahmin çıkışını kapatmıyor dedi doktorum perinatoloji doktoru takipliyim ( riskli gebelik bölümü ) 30 haftada hafif kanama oldu acile gittim yatış verdi ama istemedim eve gidip kanama artarsa gelmeyi istedim imzayla çıktım çok şükür kanama bitti zaten leke şeklindeydi 31. Haftada yine aynı şekilde kanamam oldu ama regl kanaması gibi değil lekelenme tarzı bu sefer araştırma hastanesi gittim acile ilk defa altan ultrasonla bakıldı plasenta aşağıda olunca altan muayene yasak ama ısrar etti 2 prof geldi güven bize vs diyincw izin verdim bebek de yada plansenta da kanama yok sebepsiz vajinal kanama dedi doktorlar ama sezaryen olacağımı normal doğum mümkün değil dediler perinatoloji doktorum 34 haftada gel doğuma karar verelim demişti dün 34+3 de gittik sezaryen günü almak için perinatoloji doktor plasenta yukarı çıkmaya başlamış normal doğum dedi bende baya şaşırdım kanam riski için iğne kullanıyordum ve progestan hepsini bırak dedi risk yok dedi

hamileanne26 Bende 22 haftalıkken öğrendim. Detaylı ultrasonda plasentanin kısmen aşağıda olduğunu söyledi . Tamamen değil ama bir kısmı kapatıyormus.Sonrasında doktoruma gösterdim sonucumu hafta olarak küçük olduğum için rahim büyüdükçe yukari çıkma ihtimalinin olduğunu söyledi. 24+5 haftalık oldum bu ayın 17 sinde randevum var bakalım umarım çıkmıştır 🙏🏻İlişki yasak demişti doktorum en ufak bi kanama olursa gel dedi. Allah’a şükür herhangi bir kanamam olmadı şuana kadar 🙏🏻

bebitomom Çok teşekkür ederim! Ne güzel haber almışsınız umarım bende böyle güzel haber alırım ileriki zamanda. Yani fazla panik yapmama gerek yok 34 haftaya kadar yukarıya çıkması şans var 🙏 bolca dua edicem. Allah yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah!

hamileanne26 amin canım Allah razı olsun 🙏🏻 hiç stres yapma ve en önemlisi lütfen internete yazanlara bakma inşallah yukarı çıkar çıkmazsa da en kötü ihtimal sezaryen olur emin ol başka bir riski yok çünkü ben ilk hamileliğim olduğu için duyunca çok araştırdım 3 doktor takipliyim hepsi aynı şeyi söyledi en kötü senaryo doğum esnasında fazla kanama olur kan takviyesi yaparız dendi ki bu normal doğum da bile olan bir risk içini ferah tut ağır kaldırma uzandığın zaman ayaklarını yukarı kaldır ve dua et gerisi Allah’a kalmış 🙏🏻

hamileanne26 ya gecmis olsun, ben de yeni ogrendim gecen esimin isten arkadasinin hanimi anlatti. Ilk gebeliginde plesanta öndeymis blokaj yapmıs ve hic degismemis hep oyleymis ve kesin sezaryan olcan demis. Mecburen ikincisi de sezaryan olmys vs. Ins riskli bi durum olmaz da kurtulursunuz

bebitomom Çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun gerçekten içimi ferahlattınız 🙏 Doktorum da belki bu yüzden beni telaşlandıracak bişey söylemedi ama keşke en azından biraz daha dikkatli olmamı kanama riski olabileceğini söyleseydi çok daha dikkat ederdim oysa ben hiç durmuyordum nerdeyse bütün günümü ayakta ev işi yaparak geçiriyordum. Ama olan oldu şimdilik bir sıkıntı görünmüyor tekrar kanamam olmadı hafif kahverengi lekelenme var o da normal dediler inşallah yarın evime gidebilirim ve bol bol dinlenip dua edip iyi sonuçlar alırım bende. 🙏 Temennim normal doğum tabi ama erken doğum olmasında sezeryana da şükür derim tabi.

Lafayette de Teşekkür ederim…Evet normalde ilk gebeliğinde bu durumu yaşayanlar sonraki gebeliğinde tekrar bu durumu yaşamaları kat kat artıyormuş ama ben çok şükür iki gebelik geçirdim ve normal doğum hiç sorun yaşamadan ve şimdi böyle bir durum karşısında kalınca ve üstüne kanama olunca çok korktum. Amin inşallah 🙏

Maalesef ben de de plesenta marjinal rahme ucu yapısık teşhisi konuldu drlar benimle çok olumlu konuşmadı umarım sizinkiler yukarı çıkar kızlar benm ki yapışık olduğu için çıkmaz artk sanrm

hamileanne26 bu dedigim kadinin ikinci hamileliginde ayni problem olmamis ,normalmis. Burda onemli olan niye kanamaniz oldu, ins surec guzel devam eder