pnar8007 Lütfen yardımmmm ilk bebeğimde gebelik şekerim vardı sürekli şekerimi ölçtüm dikkat etmeye çalıştım. Zorunlu sezeryan falan olmuştum neyse ikinci bebeğime gebeyim şuna kızım 16 haftalık doktorum evde şekerimi ölçmemi istedi yine ilkinde de öyle oldu şeker yüklemesi olmadan evde ölçtüm sürekli şimdi de aynı şekilde sürekli tok karnına bir saat sonra ölçüyorum 170 cıkıyor doktor diyete devam diyor bir sıkıntı olur mu bebeğe böyle yüksek şeker olması ne kadar dikkat etsem de yine şekerim çıkıyor
Bebiskosuu pnar8007 bi dahiliye uzmanı ile görüştünüz mü 170 yüksek gerçekten belki insülin başlamanız gerekiyordur sabah açlıklarınız nasıl
Melekoz pnar8007 benimde yüksek çıktı aç karnına kan verdim sonra glikozu içtim şekerli suyu içtim yani 1 saat sonra kan verdim sonra tekrardan 1 saat sonra kan verdim sonra da tekrardan 1 saat sonra kan verdim yani toplam 4 kere kan verdim ama bana mantıksız gelen o şekerli suyu içince zaten şeker yüksek çıkmaz mı yani ilk hamileliğim de aç karnına ve tok karnına kan verdim bide sonra şekerli suyu içtim verdim ama ilkin de yüksek çıktı ikinci de düşük çıktı ama bunlar 100mllik içirdi ve sürekli kan verdim hiç birşey de anlamadım bir daha rabbim nasip ederse hamile kalırsam üçüncü çocuğum da şeker yüklemesi yaptirmicam pişman oldum ve çok kötü oldum yani saçma geliyo bana şeker içiyosunuz sonuçta zaten yüksek çıkar çocuğa yazık değil mi ben bunu anlamadım…
Asteka41 pnar8007 kuzum bende insulin kullaniyorum dozum yetersiz gelebiliyor 160 falan oluyor doktorum 150 geçmesin diyor mutlaka , şuan şekere bağlı bebekte gelisim geriligi var kan akışı sorun oluyor seker olunca işte aslında doktorum 1 hafta denedi beni diyet ile olmayinca insulin başlattı
pnar8007 Bebiskosuu aslında 1 haftadır başladım zaten diyete doktora yeni gitmiştim ekmek beyaz ekmek yiyorum ondan da olabilir aklıma gelmiyor diyet ekmekler almak bugün birde diyet ekmeği deneyeyim çavdar ekmeği oluyor sanırım
pnar8007 Bebiskosuu bugün 170 çıktı kahvaltıdan sonra ama kahvaltıda sadece ama sadece kaynamış yumurta yedim
minik_kurabiyeee Çok dikkat etmelisiniz bende bir gebelik geçirdim ondan sonra şeker kaldı bende kaybettim ama o bebeğimi şuan tekrar 10 haftalık hamileyim hamile kalınca yine yükselmeye başladı insülin kullanıyorum şuan da ekmek pirinç patates yememelisiniz çok dikkat etmelisiniz 170 yükseldiğinde ne yemiştiniz yedikleriniz yükseltmiş olabilir düşürmesi için salatalık ve yoğurt tüketebilirsiniz diyetinize uyduğunuz zaman bir sıkıntı olmuyor ama en yakın zamanda endokrine görünmenizi tavsiye ederim geçmiş olsun tekrardan ☺️
minik_kurabiyeee pnar8007 kalp atışı durmuştu 7 haftalıkken 11 haftalikken fark edildi düşük ve kürtaj oldum korona aşısından demişlerdi
EmineTarik pnar8007 açlıkta yüksek 100 altında olmalı dedi doktor beyaz ekmek asla yememelisin patates, makarna, kızartma, tatlı olan herşey, hamur işi yasak meyve sayılı olmalı kontrol altına alamazsan insülin başlanır 170 baya yüksek
2lokummannesiii pnar8007 açlık şekeriniz yüksek çıktığı için tokluğunuz otomatik yüksek çıkar. Bir haftadır beslenme şeklinizi yazın bakalım.
Bebiskosuu pnar8007 beyaz ekmek yiyorsanız başka sebep aramanıza gerek yok 170 çıkmasının. Çıkar yani. Açlığınızda yüksek bence siz kesinlikle bi destek alın dahiliyeden. Benim 95 üstü hiç ama hiç istemiyor doktorlar açlıktan. Kadın doğumcum 90 üstü hiç istemiyor
pnar8007 Melekoz benim doktorum önerse zaten şeker yüklemesi gerek görürdü ama ilk bebeğimde bile hiç lafını açmadı 3 gün evde takip et şeker evde ölç ona göre ilerleyelim demişti öyle fark etmiştik şeker yüklemesi bana çok mantıksız geliyor küçücük bebeğe o kadar şeker yüklenmesi zaten yüksek çıkacak yani evde kendimiz ölçmek daha mantıklı
Bebiskosuu Melekoz söylediğiniz mantıkla her şeker yüklemesi yaptıranın yüksek çıkması gerekmez miydi? Ama çıkmıyor herkeste. ☺️
pnar8007 EmineTarik insülin ısrarla başlamamıştı ilk bebeğimdeyken de kadın doğum doktorum şeker için başka doktora yönlendirmişti oğlumda oda sürekli takip et dedi başka bişi dememişti
Eliifffff072 minik_kurabiyeee merhaba, benim tokluğum yüksek çıkmıyor sadece açlığım yüksek çıkıyor. 95’in altında pek olmuyor genelde 97-105 arası oynuyor. Açlık şekerimi nasıl düşüreceğime dair doktor net bir şey söylemedi diyetisyenle görüş dedi onunla da görüştüm o da sadece uzun süre aç kaldığın için oluyor dedi. Açlık şekerimi nasıl düşüreceğimi bulamadım. Siz biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Ne yapabilirim?
Melekoz pnar8007 bana da mantıksız geliyo ilk çocuğum da böyle bişey olmadı ilkin de yüksek çıktı sonra düşük çıktı ve niyet felan da önermediler bunda farklı oldu
minik_kurabiyeee pnar8007 siz bir endokrine görünün bence ona göre bir şey yaparlar kaç haftalık gebesiniz
EmineTarik pnar8007 evet insülini mümkün olduğunca kullanamamaya çalışıyorlar benim 10 haftalıkken tesadüfen fark edildi 19 haftaya kadar endokrin ve diyetisyen eşliğinde diyetle geldik ama ben düzene sokmakta zorlandım sonra beni diyabet bölümüne yönlendirdiler onlar 75 mg şeker yüklemesi yaptılar insülin başlama dozunu ayarlamak için dediler sonucunda insüline ihtiyacım yok çıktı diyetle devam ettik
pnar8007 2lokummannesiii sabahları aslında bişe yemiyorum desem yeri sadece kaynamış yumurta ve beyaz ekmek yeni başladığım için çavdar ekmeği henüz almadım bugün alacağım sabahları yoğurt da desem yumurta yanına düşük çıkar mı acaba? Akşamları da aynı şekilde beyaz ekmek yiyorum beyaz ekmek den mi diye düşünüyorum aksi gibi canım sürekli tatlı şireli şeyler istiyor