Guler9 Allah razı olsun teşekkür ederim canım 🥰 tabikide seve seve öncelikle sancıyla başlıyayım sancı çok ağrılı ama önemli olan güzel karşılamak sancı gelince ister istemez insan ağlıyacak oluyor bağırıyor saçmalıyor ama sunu unutmamak gerek o sancı aslında bebeğimizin bize kavuşmak için çaba sarf etmesi kendini zorlamasıdır bunu asla unutmamak gerek ve bizimde ona yardımcı olmamız gerek ben epidural yada başka bir ağrı kesici almadım bebeğim cabalarken bende çabaladım bebeğim her gelmek için adım attığında derin nefes alıp verdim yeri geldi nefesim kesildi ama pes etmedim her defasında çömeldim ki açılmam artsın bebeğim daha rahat gelsin benim catım dardı ona rağmen 2 saatte 1 parmaktan 6 santim oldu çok acılı geçiyor yalan yok ama sunu aklınızdan çıkarmayın yolun sonunda cennet kokusu var ve değer kendinizi böyle motive edin ıkınmaya gelecek olursak doktorlar sancı gelince ıkın diyecekler size işte sizde derin bir nefes alıp tutun ve çenenizi gıdığınıza bastırın yani kafanızı öne dogru eğin iyice o esnada bağırmayın sadece nefesinizi tutup tam karsıya bakın aralarda nefesinizi alıp verin zaten doktor sizi yönlendirecek ama asla bağırmayın kendi yırtığınızı oluşturursunuz ıkınmayı şöylede düşünün büyük abdest esnasında zorluyormuşsunuz gibi benim dikişim mecbur oldu kordon dolanmasından kendi yırtığımda çok küçüktü yine kordondandan uzamıştı en az 1 dakika nefes tutmak çok zor ama ne kadar güzel ıkınırsanız o kadar bebeğimize yardımcı oluruz ve 1 2 ıkınmaya bebiş kollarinizda olur bu kadar canım baya uzun oldu ama bunları hiç aklınızdan çıkarmayın inşallah bir avazda kucağınıza alırsınız bebişinizi 🤗😍