Enu1004 Mrvcakatt diyet hamileliği kesinlikle kolylaştırmıştır. Zaten kiloluyken doktora gidilince ilk önerilen önce kilo ver sonra diğer şeylere bakalım oluyor
bdenerigokce Enu1004 ben ayda 500 veriyorum arkadaşım olduğu için, normalde de ayda 650 ydi😂😂 görüşme başına 400 diyorsunuz arkadaşlar iyi misiniz, tamam hani her şey yükseldi zaten ama bilemedim😂 belki de zam gelmiştir ben bilmiyorumdur kusura bakma 🙈🙈
Enu1004 bdenerigokce görüşme başına arkadaşınız 162 lira mı alıyor yani? 🤯 Bu kadarla Türkiye’de geçinebiliyorsa herhalde günde 20 30 danışan falan alıyordur😄
Enu1004 Mrvcakatt benimle alakası yok bence. 3 sene önce Türkiye’deydim, o zaman da ayda 500 veriyordum ben. Belki İstanbul olduğu için pahalıdır ama şu an Türkiye’nin bir yerinde danışandan 650 lira alıp geçinebilecek bir diyetisyen düşünemedim. Öyleyse bile gerçek diyetisyen olmayabilir😅
bdenerigokce Enu1004 evet tabiki 20-30 alıyordur😂 ofisi bile var tek başına çalışıyor 😂 sadece yüz yüze 20-30 rahat vardır 😂 bu zamanda geçinmek zor tabi de bende tek başıma geçindirmiycem heralde 😂 1600 alanın ofisi bile yoktur belki, elektrik su doğalgaz kira bunları ödemeden 1600 alması da ayrı komik olur 😂
Enu1004 bdenerigokce günde 20-30 danışan aldığına inandığınıza göre başka bir şey söylememe gerek yok🙂
bdenerigokce Enu1004 bizim insanımız alıştı tabi bütün maliyeti bir kişiden çıkarmaya :) o yüzden size farklı geldi🙈
Enu1004 bdenerigokce Türkiye’den göç edeli çok olmadı. O yüzden oradaki fiyatları biliyorum. Söylediğiniz fiyatlara geçim yapabiliyorsa helal olsun demek düşüyor bana. Zira daha 20 gün önce eşimle bir market alışverişine, ki kayda değer bişey de almadık 600 lira verince arkadaşınızın Yüce gönüllülüğü şaşırtı beni.
Birbahargunu 55 le hamile kaldım 21. haftada 61 im aslinda çok da yemiyorum ama kalori ağırlıklı besleniyorum sanırım
bdenerigokce Enu1004 kaç danışanı var bilmiyorum ama yoğun olduğunu biliyorum 🙈 her şey çok pahalı evet ama sonuçta haftada 1 400₺ her görüşmede alacak kadar da değil bence 🤷♀️ benim görüşüm yani🙈
Enu1004 bdenerigokce bence hakları. Zaten bütün sorunlar da bunlardan çıkıyor hakkımızı alamamak. Her ailenin bütçesi farklıdır ona bir şey elbette diyemem ama ben genelde diyetisyenler tarafından bakıyorum. Bu pahalılıkta bu fiyatlar anca karşılar zaten. Tabi bir de İstanbul’a göre değerlendiriyorum. Sadece ev kirasının bile 10 bin tl olduğu yerden geldiğimiz için yaşamın ne kadar pahalı olduğunun farkındayım. Sağlığını kaybetmenin de ne demek olduğunu bildiğim için başka zevklerimden kısıp diyetisyene bu kadar vermek zor gelmiyor. Eğer gerçekten sağlığıma etkileri oluyorsa hak ettikleri kadar alsınlar isterim. Sağlık elden gidince geri kalan hiçbir şey önemli olmuyor
bdenerigokce Enu1004 ben düzenli beslenmek için gidiyorum sağlık sorunlarından değil ama bende şöyle düşünüyorum bu 500 600 e de yapılıyor demek ki🤷♀️ hadi 1000 olsun, 1600 aşırı çok geldi gözüme 🙈
Enu1004 bdenerigokce aman sağlık bozulmasın zaten. Ben de az olduğunu bile düşünüyorum yaşam giderlerini bildiğim için😄 Çok değil birkaç ay önce biz de o şehrin içindeydik ve sadece yola harcadığımız bile bizi maddi açıdan çok yoruyordu.